İşte Q7 planları

Transfere hız veren Galatasaray’da Quaresma sesleri her geçen gün biraz daha yükseliyor. Teknik direktör Fatih Terim’in isteği doğrultusunda Portekizli yıldızı devre arasında kadrosuna katmaya hazırlanan Sarı-Kırmızılılar, bunun için Beşiktaş’a 5 milyon Euro ödemek zorunda. Ancak Şampiyonlar Ligi’ndeki Schalke eşleşmesi, son 8 için ümitleri artırdığından bu para çoktan gözden çıkarılmış durumda. Peki bu transfer gerçekleşirse, Terim oyun planında nasıl bir değişikliğe gidecek? Tecrübeli hocanın planları hazır, kafasında 3 ayrı oyun sistemi var.

2000’e en yakın düzen

Öncelikle 4-4-2’den vazgeçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Zira Q7’nin bu sistemde herhangi bir kanatta oynaması, savunma anlamında büyük zaafiyete yol açabilir. Ancak çift forvetten geri dönüş yapmak istemeyen Terim, orta alanda Hamit, Melo ve Selçuk üçlüsünü kullanıp, ileri ikiliye Burak ile Umut’u koyduktan sonra Quaresma’yı serbest adam oynatabilir. Bu plan, UEFA Kupası’nı kazanan Galatasaray’a en yakın olanı. Ancak Devler Ligi için bir düşünce de, orta sahanın daha güçlü olması üzerine kurulu. Burada Melo defansif bir rolde, Hamit ile Selçuk da orta sahayı yönlendiren isimler olurken, sol çizgide Amrabat, sağ çizgide Quaresma, önde ise Burak Yılmaz tek başına yer alıyor.

Mourinho bile gündemde

Bir diğer düzen 4-2-3-1. Burada Yekta ve Melo orta alanı kontrol ederken, Selçuk forvet arkası, Hamit sağ açık, Quaresma da sol açık oynuyor. Burak yine ileride, ancak kanatlardan sürekli olarak destekleniyor. Tabii Terim’in bu sistemler dışındaki en büyük planı, Q7’yi psikolojik olarak bu yarışa hazırlamak. Bunun için yıldız oyuncunun eski hocası Mourinho’ya danışmayı bile düşünüyor.

Hocanın çileği olacak!

Terim, Quaresma’ya özel görevler vererek takıma dünya çapında bir yıldız kazandırmak istiyor. Bunun için öncelikle bire bir terapi seanslarına başlamayı düşünüyor.

İşte Q7'den sonraki Galatasaray:

Taktik: 4-3-1-2: Muslera, Semih, Dany, Riera, Eboue, Hamit, Selçuk, Melo, Quaresma, Umut, Burak

Taktik: 4-3-3: Muslera, Semih, Dany, Hakan, Eboue, Hamit, Melo, Selçuk, Amrabat, Quaresma, Burak

Taktik: 4-2-3-1: Muslera, Semih, Dany, Riera, Eboue, Melo, Yekta, Hamit, Quaresma, Selçuk, Burak

YORUMLAR

Toplam 6 Yorum Bulunmaktadır.

Fanatik.com.tr'ye üyeyim
gs şampiyon
28 Aralık 201 07:43

tek forvete dönülürse umut ne olacak???bu kadar efendi ve başarılı bir çocuk küstürülür mü yani?

Puan 00
Barış Palancı
28 Aralık 201 07:26

Eğer böyle olursa GS yarı fınal bıle oynar..ben BjKlıyım q7yı COK SEVIYORUM..BİZİMkıler dunya yıldızını bitirdiler..Fatih hocanın ...

Puan 10
Kadir Pala
28 Aralık 201 06:13

Bu taktikler ise yaramaz,çok gol yeriz ve ileride top tutamayiz, Amrabat,Umut ve Burak'in ayagina hiç top gelmez.Quaresma'nin gelm...

Puan 21
TARIK TAKAR
28 Aralık 201 03:41

YANI KISACA HER TÜRLÜ OYNAR GALATASARAY

Puan 20
Baris Ozturk
28 Aralık 201 03:25

Adamlara bak,Quaresma gelirse Hamit biraz zor oynar..
--