Alman milli takımının eski kalecilerinden Jens Lehmann attığı bir mesajda ırkçı göndermede bulunduğu gerekçesiyle Hertha BSC kulübündeki danışmanlık görevinden uzaklaştırıldı. Hertha Kulüp başkanı Werner Gegenbauer, bu tür ifadelerin Hertha kulübünün değerleriyle örtüşmediğini belirtti.

Lehmann, siyahi oyuncu Dennis Aogo’nun (34) Sky televizyonundaki spor programına yorumcu olarak katılmasından sonra whatsapp üzerinden, “Dennis, sizin siyahi kotanız mı?” mesajı attı. Ancak mesaj yanlış yere gidince Dennis Aogo, mesajın ekran görüntüsünü alarak instagram hesabından paylaştı. Olayın kamuoyuna yansımasından sonra Lehmann’a tepkiler geldi. Lehmann yanlış anlaşıldığını belirterek özür diledi.

DENNIS AOGO: "ÖZRÜNÜ KABUL EDİYORUM"
Eski profesyonel futbolcu ve bugünün Sky uzmanı Dennis Aogo, Jens Lehmann'ın mesajını "saygısızlık" olarak nitelendirdi, ancak eski milli kalecinin özrünü kabul etti. Aogo, o akşam sosyal ağlarda yaptığı bir mesajda, Lehmann'ın kendisini Çarşamba günü iki kez aradığını söyledi.

Dennis Aogo ise yaptığı açıklamada, "Özrünü kabul ediyorum. Yazdıklarını ve kullandığı ifadeleri doğru bulmuyorum, hatta oldukça saygısız buluyorum çünkü mesajın kime gönderilmiş olduğuna bakılmaksızın böyle bir şey yazılması kabul edilemez." dedi.

Konunun kendisi için kapandığını belirten Aogo, "Herkesin ona yüklenmesini doğru bulmuyorum. Hatayı herkes yapar. Ona ikinci bir şansı vermek gerekiyor.” dedi. Aogo, "Lehmann ile bir an önce görüşeceğini" açıkladı.

Jens Lehmann yanlış kişiye mesaj attı, ırkçılık skandalı ifşa oldu

Lehmann uzun yıllar Premier Lig’de forma giymiş Alman Milli Takımı’nın efsaneleri arasında bir isim. Kulüp seviyesinde Schalke, Milan ve Arsenal’de görkemli günler yaşadı. Emekli olduktan sonra antrenörlük yapan Lehmann, Alman televizyonlarında yorumculuk kariyerini sürdürüyor. 51 yaşındaki Lehmann, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Hertha Berlin’in yönetim kurulu üyesi olarak Jurgen Klinsmann’ın yerini almıştı.

UEFA: Fenerbahçe'ye 3 maç deplasman yasağı cezası UEFA: Fenerbahçe'ye 3 maç deplasman yasağı cezası