2.5 YILDA HAZIRLANDI

Belediyenin yaklaşık 2.5 yıldır sürdürdüğü çalışmayla futbol tarihimizin unutulmaz kramponlarının ayak izleri, file bekçilerinin de el izleri alındı. Ayak ve el izleri, Eskişehir’in en işlek yerlerinden biri olan Espark önündeki alana yerleştirilerek, futbolseverlerin izlenimine açılacak. Açılış, 20 Ekim 2012 Cumartesi günü saat 11.00’de Espark AVM yanındaki Tepebaşı Belediyesi Sanat Evi önünde yapılacak.

UNUTULMAZ İSİMLER

Başta Eskişehirspor’un efsane takımında yer alan futbolcular olmak üzere Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi Türk futbolunun önde gelen kulüplerinin futbolcuları bu projeye dahil edildi. Yakın bir geçmişte kaybettiğimiz Fenerbahçeli Lefter Küçükandonyadis ve Alex, Galatasaraylı Coşkun Özarı ve Metin Kurt’un yanı sıra Beşiktaşlı Sanlı Sarıalioğlu, Trabzonsporlu Şenol Güneş, Eskişehirspor’lu Fethi Heper, İsmail Arca, Nihat Atacan ve Ender Konca gibi futbolcular ile Amigo Orhan gibi unutulmaz 50 isim yer bu projede alacak.

İZLER PİK ÜZERİNE DÖKÜLDÜ

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehirspor’un efsane kadrosunda yer alan kaptan Fethi Heper tarafından ziyaret edilen futbolcuların el ve ayak izleri alındı. Ayak ve el izleri, daha sonra pik üzerine döküldü. Pik üzerinde; futbolcunun adı, imzası, kulüp logosu, oynadığı dönem tarihi ile Tepebaşı Belediyesi’nin logosu bulunuyor. Tepebaşı Belediye Başkanı  Ahmet Ataç, bu konuda şöyle dedi:

"UNUTULMAMALARINI İSTEDİK"

"iki buçuk yıldır uğraştığımız altın ayaklar projesi artık hayata geçer duruma geldi. Profesyonel futbolda emeği geçmiş, efsaneleşmiş çok önemli futbolcularımız vardı. Bunların anısına, bunların unutulmaması için böyle bir vefa projesi hazırladık. Futbolcular arasında Lefter, Can Bartu, Hakan Şükür, Süleyman Seba var. Bunlar gibi 50 futbolcumuz var. Ayak izlerini aldık ve onları pik döküme aktardık. Daha ayak izini alacağımız pek çok futbolcu var. Türkiye’de ilk olan böyle bir proje, futbolseverlerin çok hoşuna gidecek. Zaman zaman burayı ziyaret etme ihtiyacı duyacaklar."


KA(KA/AÖ)  FOTOĞRAF