2014 FIFA Dünya Kupası finalinde, 4 altın top sahibi Messi önderliğindeki Arjantin ile turnuvada oynadığı takım oyunu ve özellikle Brezilya karşısında aldığı 7-1'lik galibiyetle öne çıkan Almanya karşı karşıya geldi.

Dünyanın gözünü çevirdiği finalin 90 dakikasında gol sesi çıkmayınca, 20. Dünya Kupası uzatmalara taşındı.

Maçın 88. dakikasında Klose'nin yerine oyuna giren ve 90+3'de gole çok yaklaşan Mario Götze, 113. dakikada dar açıdan yaptığı vuruşla Panzerleri tam 24 yıl sonra 4. kez Dünyanın en büyüğü yapan golü attı.

TARİHE GEÇTİLER
Arjantin ile Almanya, üçüncü kez Dünya Kupası finalinde birbirine rakip oldu. 1986'da kupayı kazanan taraf Arjantin olmuş, Almanya 4 yıl sonra rövanşı almıştı. Bu eşleşme, aynı zamanda, Dünya Kupası'nın final aşamasında en çok tekrarlanan eşleşme olarak tarihe geçmiş oldu.

Dİ MARİA SÜRPRİZİ GERÇEKLEŞMEDİ
Arjantin'de sakatlığı düzelen Angel Di Maria'nın bu maça sürpriz bir şekilde ilk 11'de başlayabileceği konuşuluyordu fakat Alejandro Sabella risk almadı ve yıldız ismi yedek kulübesinde tuttu.

ALMANYA'DA KHEDİRA ŞOKU
Joachim Löw ise ideal kadrosuyla maça çıkmaya hazırlanırken, maçın başlamasına az bir süre kala Sami Khedira'dan gelen sakatlık haberiyle sarsıldı. Löw Khedira'nın yerine Cristoph Kramer'e şans verdi fakat genç oyuncu 32. dakikada sakatlanarak yerini Schürrle'ye bıraktı.

KUPAYI PUYOL GETİRDİ
Brezilya'nın evsahipliği yaptığı turnuvada Dünya Kupası'nı stada, Güney Afrika'da düzenlenen 2010 FIFA Dünya Kupası'nda İspanya Milli Takımı ile şampiyonluk yaşayan Barcelona kulübünün sembol isimlerinden Carles Puyol ile Brezilyalı model Gisele Bündchen getirdi.

MERKEL VE PUTİN BİRLİKTE İZLEDİ
Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ile Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de izlediği FIFA Dünya Kupası finaline etkili başlayan taraf Arjantin oldu.

İLK YARI ÇOK HAREKETLİ GEÇTİ
İlk tehlikeli atak Arjantin'den geldi. 4. dakikada ani gelişen hücumda altı pasın sağ köşesinde topu kontrol eden Higuain, dar açıya rağmen yerden uzak direğe doğru vurdu ancak kale çizgisine paralel giden top taca çıktı.

KROOS'UN BÜYÜK HATASINI HİGUAİN DEĞERLENDİREMEDİ
21. dakikada Arjantin gole çok yaklaştı. Alman orta saha oyuncusu Kroos, yüksekten gelen topu kafayla kalecisi Neuer'e kazandırmak istedi ama meşin yuvarlak Higuain'in önünde kaldı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Arjantinli golcünün penaltı noktasından çektiği şutta top, kalecinin sağından auta gitti.

ALMANYA'NIN İLK TEHLİKESİ 37'DE
Almanya'nın 37. dakikada geliştirdiği atakta sol kanatta topu süren Müller, pasını, geriden gelen Schürrle'ye çıkardı. Schürrle'nin şutunda Arjantin kalecisi Romero gole izin vermedi.

BOATENG VE LAVEZZİ ÇİZGİYİ GEÇTİ, TOP GEÇMEDİ
Almanya topla daha fazla oynamasına karşın daha net pozisyonlara giren Arjantin, 38. dakikada da etkili geldi. Sağ kanada atılan uzun pası kontrol eden Messi, rakibini geçerek altı pasa doğru sokuldu. Messi'nin defansın müdahalesiyle kaybettiği top, kale çizgisinin yakınında boşta kaldı ancak Alman oyuncu Boateng, Lavezzi'den önce davranarak tehlikeyi önledi.

HÖWEDES'İN KAFASI DİREKTE PATLADI
Almanya'nın 45+2'nci dakikada sağdan kullandığı köşe vuruşunda, savunmadan gelen Höwedes'in yaptığı kafa vuruşunda top yan direkten döndü. Pozisyonun devamında yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

MAÇIN 2. DEVRESİNDE FRENE BASTILAR
Maçın ikinci devresi ilk yarıya oranla daha düşük tempoda geçti. İki ekip de kontrolü kaybetmemek için risk almaktan kaçındı. Arjantin'de golcü Higuain 78. dakikada yerini Palacios'a bıraktı. Almanya'da ise veteran golcü Miroslav Klose, 88'de terini Götze'ye bıraktı. Maçın son dakikalarında Arjantin'in orta alandaki riskli paslaşmaları sonrası Almanya rakip kalede baskı kurdu. 91'de Schürle cepheden yokladı, 93. dakikada ise Mario Götze

Karşılaşmanın ilk 45 dakikası golsüz berabere sonuçlandı.

ARJANTİN'İN KUPA YOLU
F Grubu'nda 3'te 3 yaparak 9 puan toplayan Arjantin, Nijerya'nın önünde lider olarak ikinci tura yükseldi.
Grupta Bosna Hersek'i 2-1, İran'ı 1-0, Nijerya'yı 3-2 yenen Güney Amerika temsilcisi, ikinci turda İsviçre'yi uzatmalarda 1-0, çeyrek finalde de Belçika'yı 1-0'lık skorla geçti. "Tangocular" yarı finalde ise 120 dakikası 0-0 biten maçta Hollanda'yı penaltılarda 4-2 yenerek finale çıktı. 8 gol atıp 3 gol yiyen Arjantin'de, yıldız futbolcu Lionel Messi, kaydettiği 4 golle takımının başarısında önemli rol oynadı.