80 kız ve 80 erkekten oluşan 160 yetenekli çocuk kamp boyunca futbol yeteneklerinin geliştirilmesinin yanı sıra iyi birer sporcu olmaları için eğitim de alacak. Sapanca Kırkpınar ve Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'ne bağlı  Derbent bölgesindeki uygulama otellerinde konaklayan çocuklar, Adapazarı'nı gezdi. 

Proje hakkında bilgi veren federasyonun Sakarya Bölge başantrenörü Adem Tandoğan şunları söyledi:

"Ülke genelinde 5 bölgede bu organizasyon var. Marmara bölgesi ve çevre illerden tespit edilen yetenekli çocukları burada topladık. 10 günlük kamp sürecinde çocukları eğlendirirken de iyi bir sporcu olmayı öğreteceğiz. Sadece futbolla alakalı değil, hal ve hareketleri, davranışları ve tüm görgü kurallarını öğreteceğiz. Toplam 16 antrenörümüz var. Her 10 çocuktan bir antrenörümüz sorumlu." 

Çocuklarla birlikte şehri gezen Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü İdris Hoşgör ise, "Biz de futbol okulunun devam ettiği sürece destek olmaya çalışıyoruz" diye konuştu. 

Sakarya'nın yanı sıra Erzurum, Isparta, Nevşehir, Sinop, Gümüşhane ve Kocaeli açılan yedi futbol köyünde, 12-13 yaş grubundaki çocuklar, hem futbol becerilerini hem de kendilerini geliştiriyor.


AG(MB/AÖ) FOTOĞRAF