Şenlik havasında 9 gün süre ile devam eden Futbol Köyleri Projesi ile ilgili bilgiler veren Milli Takımlar Gelişim Direktörü Tolunay Kafkas, Ülker ile birlikte futbol köyleri projesinin 6 yıldan beri başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti. Kafkas şöyle konuştu:

"Ülker ile Türkiye Futbol Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirilen bu proje, çocukların hem kişilik gelişiminde ve hem de farklı noktalarda eğitim aldıkları büyük bir proje. Projeyi ileriki yıllarda daha da kapsamını geliştirip daha fazla kentlere taşıma kararlılığındayız. Bu proje ,Milli takımımızın genç yetenekleri bünyesinde toplaması açısından da önemli.Milli takımımızda 12. yaş grubunu temsil eden çocuklar grubu var. Milli takımımızın 13-14 yaş grubuna bu köylerden yetenekli sporcuları da alıyoruz."

Gurbetçi gençlerin de Türk Milli Takımına katılmalarına ilişkin olarak da çalışmaların yapıldığını aktaran Kafkas, "Gurbetçi oyuncuları milli takıma kazandırmak için Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı yoğun çaba içerisinde. Sayın Avcı, Sercan ve Kerim Kınay gibi oyuncuları A milli takıma kazandırdı. Biz de diğer oyuncuları kazanmak için çaba harcıyoruz. Onların ayaklarına kadar gidiyoruz.Bizim ülkemizin çocuklarının kendi ülkelerinde seçmelerini yaparak futbol oynamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Çocuklarımıza yararlı olmak her türlü yolu deniyoruz. Hem kızların ve hem de erkeklerin 33 bölgesel yönetim birimlerimizin de katkıları ile hocalarımızın özverisi ile bu çalışmalar yapılıyor.Bu yönde de önemli övgüler alıyoruz. Köy futbolu kampında çeşitli kentlerden gelen çocuklarda birbirleri ile kaynaşıyorlar. Onların daha iyi bir eğitim kazanmaları açısından da bu proje önem taşıyor" diye konuştu.

Yıldız Holding kurumsal iletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker de bu projede bu güne kadar yaklaşık 220 bin çocuğa spor yaptırma imkanı bulduklarını belirtti. Şeker, "TFF ile Ülker işbirliğinde gerçekleştirilen futbol köyleri projesinde 6. yılı geride bıraktık. Bugüne kadar 220 bin çocuğa spor yapma imkanı yarattı bu proje. Bizim için Ülker TFF Futbol köyleri ile sokak aralarında futbol oynayamayan, futbola meraklı çocukları aslında sahalara çıkartıyoruz. Bunun bazıları futbol merkezlerinde oluyor. Futbol merkezlerine devam eden sporcularımız özellikle hafta sonları bu eğitime devam ediyor. 6-12 yaşındaki çocuklarımızı futbol sahalarında görüyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu ile işbirliğinde bu çalışmayı yapıyoruz. Bu proje ile çocuklarımız sadece sahada futbol oynamıyor, aynı zamanda çocuklarımız içerik olarak hem zeka geliştirici oyunlarla tanışıyorlar ve hem de kendilerini ifade etme konusunda uzman eğiticilerden ders alıyorlar. 9 gün boyunca çocuklar kamp yaptılar" dedi.

Törene Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker,TFF Genel Sekreter Vekili Orhan Ertanhan, Milli Takımlar Gelişim Direktörü Tolunay Kafkas’ın yanı sıra Yıldız Holding yöneticileri, Avanos Belediye Başkanı Mustafa Körükçü, antrenör ve sporcular katıldı. Avanos Belediye Başkanı Mustafa Körükçü, Törene Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, TFF Genel Sekreter Vekili Orhan Ertanhan, Milli Takımlar Gelişim Direktörü Tolunay Kafkas’a Avanos çamurundan yapılı Hitit motifli çini tabak hediye etti.

Konuşmaların sonunda sporculara yönelik bir de şenlik düzenlendi. Şenlikte sporcular halat çekme, dart, halka atma ve zeka oyunlarından oluşan etkinliklere katıldı.