Hali hazırda kullanılan Milli Takımlar Riva Tesisleri, bu amaçla adeta yeni baştan yapılacak. Proje için uzun süredir çalışan Türkiye Futbol Federasyonu, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan da onayı aldı.

TFF Yönetim Kurulu; projenin fonksiyon planlaması, ihaleye yönelik malzeme seçimlerinde, proje ile ilgili her konuda görüşmeler yapmak için Tesis ve İdari İşler Komite Başkanı Edip Eren başkanlığında, Tesis ve İdari İşler Komite üyesi Cengiz Zülfikaroğlu ile Yönetim Kurulu üyesi Ergün Tekin'in yer aldığı Proje Kurulu oluşturdu.

Türkiye spor camiasının sahip olacağı en üst nitelikteki yaşam alanları ve kalite ile donatılmış olan böylesi önemli bir projenin paydaşlığını, alanında yetkin ve prestijli projelere imza atmış gruplar ve danışmanlık ofisleri yapıyor. Proje tamamlandığında, Türk futboluna ve de ülkemize değer katacak, benzeri duyarlılığı yaratacak öncü projelerden biri olacak.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından "Türk Futbolunun İncisi" olarak görülen projenin, LEED sertifikası ile ödüllendirilerek, çevreye ve doğaya duyarlı, enerji geri dönüşümlerinin önemini anlayan saygın projeler arasına girebilmesi için gerekli tasarım ve mühendislik tedbirlerinin alınması üzerinde çalışılıyor.

235 BİN METREKARELİK FUTBOL MABEDİ

235 bin m2'lik arsa içinde yer alan Riva Tesisleri; nizami futbol sahaları, tenis kortları, mini golf sahası, mini gölet ve yürüyüş alanları, koşu parkurları, açık otopark ve rekreasyon alanlarından oluşacak.

17 bin 643 m2 toplam kapalı alana sahip olacak olan Tesis Binaları, 6 kütleden oluşacak. Binada; yönetim, konferans, toplantı, konaklama, sağlık kulübü, restoran vb. tüm işlevler bir arada bulunacak.

Tesiste yer alacak 3 katlı ofis binası, Milli Takımlar ve Futbol Genel Direktörlüğü'ne bağlı birimlere hizmet verecek.

85 ODA YER ALACAK

8 bin metrekarelik alanı kapsayacak konaklama bloğu da 3 kat olarak planlandı. 2'si suit toplam 85 oda ve bu blok içinde yer alacak hobi ve toplantı odaları ile 700 metrekarelik restoran ve 300 kişilik konferans salonu, başta futbolcular olmak üzere tüm misafirlerin ihtiyaçlarını karşılayacak.

Tesisin en önemli kısımlarından birini de Sağlık Kulübü oluşturacak. İki katlı Sağlık Kulübünün 1900 m2'lik zemin katında kapalı yüzme ve terapi havuzları sağlık birimleri (hamam, sauna, masaj ve tedavi odaları vb.) yer alacak. Üst katta ise 350 m2'lik fitness salonu yer alacak.

FUTBOL SAHASI 5'E ÇIKARTILACAK

Hali hazırda var olan nizami futbol sahalarının çim yüzeyleri yenileneceği gibi saha sayısı da 5'e çıkartılacak. Ayrıca sahaların destek birimleri, tribünleri, tel örgüleri yeniden dizayn edilecek. Tesisin yanında yer alan derenin yakınındaki arazilerin de ıslah edilerek yürüyüş ve koşu parkurlarının olduğu yeşil alanlar haline getirilmesi planlanıyor.


UD(UD/FG)