Başkan Sadri Şener, istifaları beklemediklerini ifade ederek, “Dün, Antalyaspor başkanı, Kayserispor Başkanı ve ben, kendisini ziyaret edip görüştük. Daha sonra diğer başkanlarda arandı ve dünkü Kulüpler Birliği bildirisi yayınlandı. Fenerbahçe hariç tüm başkanlar böyle bir bildirinin güzel olacağı yönünde hemfikirdi. Ondan sonra da kendisine arkasında olduğumuzu söyledik. Bugün ne oldu bilmiyorum. Kendisiyle görüştüğümüzde CAS’la ilgili bir şeyler anlattı. Ben ona pek ihtimal vermiyorum. Kendisiyle görüşme şansım olmadı, çünkü telefonu kapalı. Lütfü Arıboğan da her zamanki gibi çalan telefonları açmıyor. ‘Yarın yeni gördüm’ der” diye konuştu.

ÇOK UZADI BU İŞLER

Şener, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Yönetim de memnun olmadığı bir ekip vardır belki onu bilemiyorum belki onu değişir devam eder, ama kesinlikle, ‘Yeniden aday olmayacağım’ demiş. O zaman başka bir formül devreye girer. Bu süreç Türkiye’de futbol bitti anlamına gelmez. Birisi bulunacak birisi bu işi yapacak. Süreç uzar bu kesin. UEFA bu sürede ne yapar onu bilemiyorum. En önce şunu öğrenmemiz lazım, UEFA’nın ve FIFA’nın çok ciddi bir kuruluş olduğunu öğrenmemiz lazım. Ceza verebilir. UEFA’ya karşı dik duralım diyorlar kimse eğik durmuyor dik duruyorsun ama adamın yetkileri var bunu da kabul edeceksin. Kurullar değişir, bu işler tekrar baştan okunur. Tahminlerimi söylüyorum. Uzar bu süreç. Bu bugünlük tahminim yarın ne olur biraz bekledikten sonra bunu söyleyebiliriz. Çok uzadı bu işler” dedi.

ŞU ANDA HERŞEY KARMAN ÇORMAN

Üç günde bir açıklama yaptıklarını da hatırlatan Başkan Şener, şu ifadeleri kullandı: “Antrenman maçı yaptığımız yok. Hep normal maç oynuyoruz. Antrenmana da gerek yok. Pazartesi, Çarşamba oynuyoruz. Bizim ayrıca kupa maçlarımız var, hem Avrupa hem de Türkiye Kupası maçları. Birçok takımın başkanı hep aynı duyguları taşıyor. Bu yıl kimsenin heyecanı yok. Bir bilinmezlik vardı play–offlardan önce karar verilip, ondan sonra play-offlar oynanacaktı. Bununla ilgili bir takım tahminler yürütülüyordu. UEFA’nın yeni bir teklifi vardı genel kurulda bu oylanmadı önerge bile sunulmadı. O kenara atıldı. 58'nci madde değişmesin denildi. Karman çorman şu anda her şey. Ama işin içinden çıkılır. Çıkılmayacak bir şey yok. Bu kadar karamsar olmamak lazım. Bir şekilde bu çözülecek bugünlerde geçecek. Başka çaresi yok. Ligi kapatamayız, Federasyonu kapatamayız, bu kulüpleri kapatamayız ama kulüpler belli zorluklar içerisine girecek bu kesin.”

ALLAH KORUSUN MİLLİ TAKIMA CEZA VERİRLER

Federasyonu biraz daha Anadolu kulüplerine yaymaları gerektiğini de söyleyen Başkan Şener, “Etik Kurulu’nu, Disiplin Kurulu’nu ve Tahkim Kurulu’nu incelediğinizde konusunun otoritesi insanlar. Bunlar otoritesi diye benzerleri yok mu var tabi ki. Koca ülke. Yeni biri yeni makama biri geldiği zaman ilk önce alışmak ister. Biz nisanı, mayısı bir geçeriz. Bu arada UEFA bir ceza verir mi? Bunu bilemiyorum. UEFA’nın ve yeni gelenin ne diyeceğini bilmiyoruz. UEFA senin içişlerine karışmaz, ama bir takım kuralları var ve onları yapmazsan cezayı verir. En kötüsü, Allah korusun milli takıma ceza verirler. ‘Gelme der, sen daha kendini düzeltemiyorsun, düzelt ondan sonra gel der.’ Bunları diyebilir” diye konuştu.

HERKESİN BOKSÖR ÇUVALI GİBİ KENDİSİNE VURDUĞUNU SÖYLEDİ

Sadri Şener, Mehmet Ali Aydınlar’ı geri getirmek için bazı çalışmalar yapacaklarını da vurgulayarak, “Dün bana çok yorulduğunu ve en çok mağdur olanın kendisi olduğunu söyledi. Herkesin boksör çuvalı kendisine vurduğunu, ama buna rağmen devam etmek istediğini söylemişti. Kendisi aklı başında bir işadamı. Dayanacak gücünün olmadığını birkaç defa izah etti. En ciddi sıkıntısı sürecin uzamasıydı. Süreç çok uzayınca da böyle oluyor. Play–offtan önce bu olayları bitirmekte kararlıydı gördüğüm kadarıyla. Şu anda her şey sıfır. Döndük başa. Başladık baştan. Çabuk düzelmesi lazım bu olayların. İlan edilen bir program ve maçlar var. Biz ve Beşiktaş’ın Avrupa kupası maçları var. Yarın UEFA ne der bilmiyoruz, şimdi Mehmet Ali Aydınlar aday çıkmazsa ortaya farklı başkan adayları çıkacak. Bir de onlarla uğraşacağız. Aydınlar, olmayacağım derse birileri çıkacaktır. Yarın ve öbür gün daha net bir şeyler ortaya çıkar” ifadelerini kullandı. 



YES (TM/RT)