10. raunttaki bu zaferiyle, 40 yaşındaki ABD'li boksör Floyd Mayweather yenilgisiz 50 maçı geride bırakarak tarihe geçti.

Maça hızlı başlayan Conor McGregor'ın 3. raundın ardından kondisyonunu kaybetmeye başladığı görüldü. Maçın 3. rauntına kadar rakibini tanımaya çalıştığını söyleyen Mayweather ise, maçın devamında temposunu artırarak ringde üstünlüğü ele geçirdi.

Mayweather, daha önce yaptığı açıklamada final maçının son karşılaşması olacağını ve iki yıla yakın ringlere geri dönmeyeceğini söylemişti.

Floyd Mayweather ve Conor McGregor

Las Vegas'taki T-Mobile stadyumunda gerçekleşen karşılaşmanın sponsorluk ve reklam gelirleri dahil yaklaşık 600 milyon dolar getirmesi bekleniyor.

Boksörün maç başına 300 milyon dolar aldığı bilinse de, Las Vegas'a uzanan boks kariyeri 21 yıllık bir mücadeleyi ve sozlu bir çocukluk dönemini de kapsıyor.

ABD'nin Michigan eyaletinde doğan boksör, yaşadıklarını şü sözlerle anlatıyor:

"Ben fakirlikten, yoksul bir mahalleden geliyorum. Şimdi milyarder arkadaşlarımla bir arada olduğumda onlarla anlaşamıyorum ve 'Evinde takılırsak olur' diyorum. Onlara 'bunlara nasıl sahip oldun söyle ki ben de yapayım' diyorum."

Floyd Mayweather ve Conor McGregor

Floyd Mayweather ve Conor McGregor

Conor McGregor

İrlandalı boks şampiyonu Conor McGregor boks tarihinin en zengin adamı olarak kabul ediliyor.

taraftarlar

Floyd Mayweather ve Conor McGregor

Floyd Mayweather ve Conor McGregor maçın ardından birbirlerini böyle tebrik etti.

Floyd Mayweather

Floyd Mayweather

Floyd Mayweather, maçın ardından emekliye ayrılacağını açıklamıştı.

Fotoğraflar Getty Images'ten alınmıştır.(BBC)