Foça Liman içinde Büyükdeniz ile Küçükdeniz arasındaki parkurda yapılan ve iki gün süren yarışlara tüm sınıflarda toplam 151 sporcu katıldı. Zaman zaman yağan yağmura ve şiddeti artan lodosa rağmen yarışlar kesintisiz devam etti. Yeldeğirmenleri ve Beşkapılar kalesi ile liman içini neredeyse tamamen kaplayan bembeyaz yelkenliler seyrine doyumsuz görüntüler oluşturdu. Karşıyaka Yelken Kulubü (Y.K.) 32, Çeşme Yelken İhtisas Kulübü (Y.İ.K.) 9, Aliağa Beledeiyesi 8, Göztepe 8, Solo Yelken 16, ARM Urla Yelken 56, Konak Belediyespor 3 ve Foça Yelken kulübü'nden 12 yarışmacı 144 tekne ile yarışmalara katıldı. Sporcu aileleriyle 500'ü aşan yarışmacı ekiplerin yanı sıra Foça'nın hemen her yerinden yüzlerce kişi yarışmaları keyifle izledi.

SPORCULARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Optimist Genel sınıfında birinciliği Doruk Tanyeli Çeşme Yelken İhtisas Klubü'nden Doruk Tanyeli, Optimist Kız sınıfında birinciliği Karşıyaka Yelken Kulubü'nden Ece Göksu Gök, Optimist Junior sınıfında birinciği ARM Urla Yelken Kulubü'nden Yılkan Timurşah, Laser 4.7 Genel sınıfında Karşıyaka Yelken Klubün'nden Deniz Dağdelen, Laser 4.7 Junior Genel sınıfınvda birinciliği Foça Yelken Kulubünden Berkan Abay, Laser Radial Genel ve genç sınıflarında birinciliği Karşıyaka Yelken Klübünden İnanç Haliloğlu, Laser Standart sınıfında birinciliği Konak Belediye Yelken Kulübü'nden Barbaros Tuna, 420 sınıfında birinciliği ARM Urla Yelken Klubünden İbrahim Balanlı ve Beste Kaynakçı kazandı. Kazanan sporculara madalyaları Otel Leon'da düzenlenen törenle verildi.

Türkiye Yelken Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Turan Yılmazkoç ilk gün yarışlarının daha zorlu atmosferik şartlarda, ikinci gün günlük güneşlik harika bir havada yapıldığını, yarışlarda herhangi bir problem yaşanmadığını söyledi. Yılmazkoç, "Burada bu işe gönül vermiş bir Foça Belediyesi var. Keşke daha çok belediyeler mesela Aliağa, Şakran gibi tüm kıyı belediyeleri, kasabaları bu işe girse. Bugünkü yarış, Marmaris'te yapılacak Türkiye çapındaki yarışma öncesi bölgedeki kulüplerin durumlarını görmeleri ve takımlarını belirlemeleri açısından önemli. Bu yarışta kullandığımız parkur biraz kısıtlı olmasına rağmen zevkli yarışlar yaptık. Katkı yapan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yarışın ev sahipliğini yapan Foça Yüzme İhtisas Kulübü (FYİK) Başkanı Nevin Köylü güzel bir ortamda güzel bir yarışma yaptıklarını, bölgede gerçekleştirilen 9 yarıştan biri olan Foça yarışlarında, 21,22- 23 Nisan'da Marmaris'teki birinci ayak bölge yarışına gidecek yarışmacıları belirlediklerini kaydetti. Nevin Köylü, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bizim bölgemiz yelken yapmaya son derece uygun. Bu kadar rüzgar, fırtına olmasına rağmen hiç dalga yok. İlk defa körfezin içinde yapıyoruz bu yarışı ve herkes neredeyse evlerinde oturduğu yerden bu büyük yelken şenliğini seyretti. Foça Belediyesi her zaman bir dediğimizi iki etmiyor. Kulüp olarak onlara çok teşekkür ediyorum. Veliler, öğrenciler, aileler, hocalar, hakemler, sporcular buraya gelmekten büyük zevk aldıklarını dile getirdiler. Bizler Foça'da bu sporun daha da gelişmesi için, başarılı sporcular yetiştirmek için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz."

SG (KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)