FIFA temsilcisi İnaki Alvacez, Çim Uzmanı Charles Henderson, Teknik Güvenlik Uzmanı Blanie Buck, FIFA Bilet Uzmanı Kevan Pipe ve FIFA U20 Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Türkiye temsilcisi Süheyl Önen, bugün ize Yeni Şehir Stadyumu'na gitti. Heyete Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan ile Çaykur Rizespor İdari Koordinatörü Ensar Halitağaoğlu'da eşlik etti.

Heyet, stadyum içi ve çevresi ile saha içerisinde incelemelerde bulunurken stadın yanından akan Taşlıdere Deresi'ni gören çim uzmanı Charles Henderson, yetkililere, "Derenin su seviyesi yükseliyor mu, sıkıntı yaratır mı?" dedi. Yetkililer, derenin taşkından korunduğunu, Rize’de metrekareye 255 kilogram yağış düştüğü dönemde bile Çaykur Rizespor’un maçlarını oynadığını, hiçbir problem yaşanmadığını söylediler.

"BİR PROBLEM GÖZÜKMÜYOR"

FIFA U20 Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Türkiye temsilcisi Süheyl Önen, açılış maçının 365 gün sonra Kayseri’de oynanacağını söyledi. Toplamda 52 maç oynanacağını, FIFA yetkililerinin bu yüzden de stadyumları incelediğini belirten Süheyl Önen, şöyle dedi:

"Bir problem görünmüyor. Bazı eksiklikler var. Onlar da lig başlayıncaya kadar giderilecek ve turnuva başlangıcında hiçbir eksik kalmayacak. Organizasyonu Türkiye’ye yakışır bir şekilde gerçekleştireceğiz. Özellikle Türk futbol camiası ve bu sektörde çalışanlar için çok büyük bir deneyim olacak. Daha büyük turnuvalara hazırlık yapabilmemiz ve başarılı olmamız için bu organizasyon önemli."

U-20 Dünya Kupası; Trabzon, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Kayseri ve Rize’de oynanacak.