Heyetin incelemelerinden önce FIFA Müsabakalar Sorumlusu Rhiannon Martin, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Beyazlı, Rize Valisi Nurullah Çakır ve Rize Belediye Başkan Vekili Osman Karavin, basın toplantısı düzenledi. Vali Nurullah Çakır, FIFA'nın Dünya Şampiyonası'ndan sonra olan ikinci büyük organizasyonuna Türkiye'nin ev sahipliği yapacağını, bunun bir ayağının da Rize’de gerçekleştirileceğini belirterek, "Bu organizasyon Rize’nin spora olan ilgisi ile alt yapısının gücünü gösterecektir" dedi. Rize Belediye Başkan Vekili Osman Karavin ise kenten bu turnuvaya şimdiden hazır olduğunu söyledi.

FIFA Müsabakalar Sorumlusu Rhiannon Martin, 2013 yazında geleceğin yıldızlarının Rize’de olacağına işaret etti ve şunları söyledi:

"Geleceğin yıldızlarını Rize’de herkesin izleme fırsatı olacak. Rize’de biri çeyrek final olmak üzere üç maç oynanacak. Rize’nin FİFA standartlarına uygun bir stadyumu var. Bizde son kez denetlemek için geldik. Geriye kalan Rize halkının stadyumu tamamen doldurması ve çok güzel bir futbol ortamı oluşturması."

KANKİ’YE ÇAY İKRAMI

Bu arada, saha içerisinde topla gösteri yapan kupanın maskotu Kanki'ye çay ikram edilmek istendi. Ancak çay bardağını elinde tutamayan Kanki ikramı geri çevirdi. Çaykur Rizespor Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Baltacı'nın da maskot Kanki’nin göbek adının "Temel" olduğunu söylemesi herkesi güldürdü. 


MK(TM/AÖ) FOTOĞRAF