FIFA'nın Türkiye'ye gönderdiği heyetin başkanı Inaki Alvarez, stadyumun elektrik ve emniyeti için görevlendirdiği Blain Buck, bilet ve protokol için görevlendirdiği Kevon Pipe, saha zeminini incelemek için görevlendirdeği Charles Handerson, Bursa Atatürk Stadı'nda Bursaspor yönetim kurulu üyeleri Recep Bölükbaşı, Hasan Saltan ve Hasan Gülayan ile Kulüp Genel Müdürü İsmail Özdemir ve Stadyum Müdürü Varol Çorapçıgil'le yaptığı toplantının ardından stadyumda incelemelerde bulundu.

Stat zemini, tribünler, güvenlik önlemleri ve basın tribünü hakkında bilgi alan FIFA heyeti, çalışma yapılması gereken bölümlerin de fotoğraflarını çekti.

Heyet, stat dışında ise otopark yerleri ve canlı yayın araçlarının konuşlandırılacağı alanı gezerken, stadın hemen yanındaki Kültürpark içinde taraftarların yemek yiyip, eğlenecekleri yerlerde de incelemelerde bulundu.

FIFA heyetinin Bursa Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirmiş olduğu incelemeler sırasında heyete eşlik eden yönetici Recep Bölükbaşı, U-20 Dünya Kupası'nın Türkiye'de gerçekleştirilecek olmasından ve Bursa'nın da ev sahipliği yapacak şehirlerden biri olmasından dolayı gurur duyduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Gerçekleştirmiş olduğumuz toplantıda, bizlere isteklerini belirttiler. Soyunma odaları ve tribünlerle ilgili bir kaç değişiklik istediler. Bizler de onlara isteklerini en kısa sürede halledeceğimizin garantisini verdik. 7 şehri kapsayacak organizasyonda yer alan şehirlerden biri Bursa. Bu nedenle ayrıca gururluyuz. FIFA heyeti de ziyaretlerinden memnun kaldılar. İnşallah güzel bir organizasyona ev sahipliği yaparız."

Stadyum Müdürü Varol Çorapçıgil de stadyumdaki çalışmaların bir an önce başlatılacağını, çalışmaların Avrupa Ligi ve Süper Lig maçlarına engel olmadan en hızlı şekilde bitirileceğini söyledi. Çorapçıgil, "Böyle bir organizasyonun Bursa ve Bursaspor olarak bir parçası olmak çok büyük bir mutluluk. FIFA heyeti üçüncü kez incelemeye geldi. Bugün neyin nasıl yapılacağını belirlerdiler. Bursa'ya ve ülkemize yakışır bir tesisi kendilerine sunacağız. Kendileri de buradan mutlu bir şekilde ayrıldıklarını ifade ettiler" diye konuştu.



MKM(İA/Aİ)