Infantino Pazar günü FIFA'nın 12 kulübün Avrupa Süper Ligi'ni kurduklarını açıklamasını kınadığını söylemiş, açıklaması yeterince sert bulunmamıştı.

BBC Spor Servisi'nden Simone Stone ise FIFA'nın mevcut Dünya Kulüpler Kupası'nı genişletmek istediğini ve bunun için de Avrupa Süper Ligi'ni duyuran kulüplere muhtaç olabileceğini belirtiyor.

Bugünkü toplantıda konuşan UEFA Başkanı Aleksander Ceferin de "Kulüpler büyük bir hata yaptı fakat hâlâ hatadan dönmeleri için yeterli zaman var" dedi ve ekledi:

"UEFA organizasyonlarının Atalanta, Celtic, Rangers, Dinamo Zagreb ve Galatasaray'a ihtiyacı var. Herkesin bir şansı olduğunu bilmesi gerekiyor. Hayalleri canlı tutmamız gerekiyor."

İngiliz hükümeti: Durdurmak için ne gerekiyorsa yapacağız

Altısı İngiltere Premier Ligi'nden 12 kulübün Avrupa Süper Ligi'ni kurduklarını açıklamasının ardından İngiltere hükümeti, bu girişimi durdurmak için "ne gerekiyorsa yapılacağını" belirtti.

Başbakan Boris Johnson, ilgili bakanların, ligin açıklandığı şekilde başlamaması için gerekli adımları atacağını söyledi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, kulüplere yönelik olarak Almanya'da olduğu gibi "taraftar sahipliği" sisteminin değerlendirilmesi ve koronavirüs salgını nedeniyle verilen desteği geri çekilmesi ihtimalleri de masada.

Avrupa Süper Ligi'ni kurduklarını açıklayan 12 kulüp; İngiltere Premier Ligi'nden Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ve Tottenham; İspanya La Liga'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid; İtalya Seria A'dan AC Milan, İnter Milan ve Juventus.

takım atkıları

UEFA: Fenerbahçe'ye 3 maç deplasman yasağı cezası UEFA: Fenerbahçe'ye 3 maç deplasman yasağı cezası

Cambridge Dükü ve İngiltere Futbol Birliği Başkanı Prens William da "sevdikleri futbola zarar verme riski taşıyan bu girişime dair taraftarların kaygılarını paylaştığını" ifade etti.

Prens William Twitter'dan paylaştığı mesajında "Şimdi, her zamankinden de fazla, -en tepeden tabana kadar- tüm futbol topluluğunu, rekabetin değerlerini ve hakkaniyetini korumamız gerekiyor" yazdı.

İngiltere Kültür Bakanı Oliver Dowden da, Avam Kamarası'nda milletvekillerine yaptığı konuşmada, Süper Lig'in kurucuları arasında bulunan 6 büyük İngiliz kulübün "oyunun ruhuna ihanet ettiği" yorumunda bulundu.

Dowden kulüp başkanlarının "bu kulüplerin geçici koruyucuları" olduklarını hatırlamaları gerektiğini belirtti.