FIFA ve Futbol Federasyonu yetkililerinin incelemesinin ardından düzenlenen basın toplantısına FIFA Müsabakalar Koordinatör vekili Rhiannon Martin, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı ve Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar katıldı. Vali Kızılcık, Türkiye’nin FIFA’nın Dünya Kupası'ndan sonraki ikinci büyük organizasyonu olan bir turnuvaya ev sahipliği yapacağını ve bunun bir ayağının da Trabzon'da yapılmasının doğal olduğunu belirterek, "FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın Türkiye'de gerçekleştirilmesi ülkenin tanıtımı, futbolunun daha üst noktalara taşınması anlamında fevkalade önemli. Herkesi kültürü ve doğal güzellikleriyle ünlü spor şehrimize bekliyoruz" dedi.

MARTİN: "GELECEĞİN YILDIZLLARI GELECEK"

Rhiannon Martin ise, "Burada çok önemli maçlar oynanacak. Trabzon'da yarı final karşılaşması da yapılacak. Geleceğin yıldızları gelecek. Ülkenin dört bir köşesine de futbol coşkusu yayılacak. Biletler satışta. Tüm aileleri, çocukları, futbolseverleri stadyuma bekliyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de bugüne kadar yapılan en önemli organizasyonun gerçekleştirileceğini belirten Mustafa Beyazlı'da, "Turnuvanın 170 ülkede yaklaşık 500 milyon kişi tarafından takip edilmesi bekleniyor. Türkiye ve Türk futbolunun tanıtımı açısından çok önemli bir fırsat. Aynı zamanda 2020'deki Avrupa Şampiyonası'nı almak için de iyi bir referans olacağı düşüncesindeyiz" dedi.

Nevzat Şakar ise Trabzonspor olarak böyle bir organizasyonun kentlerinde yapılacak olmasından son derece memnun olduklarını ve kulüp olarak ellerinden gelen desteği verdiklerini söyledi.

Vali Kızılcık ve beraberindekiler, daha sonra turnuvanın maskotu "Kanki" ve temsili maç biletiyle basın mensuplarına birlikte poz verdi. Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Türkiye’nin yer aldığı grup maçları ile bir 2'inci tur, bir de yarı final müsabakasının yapılacağı belirtildi.


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF