Euro Cup yarı maçında Botaş’ı eleyerek tarihinde ilk kez finale yükselen Kaskispor bu sevinci kısa kesip, Kadınlar Basketbol Birinci Ligi’nde Pazar günü sahasında oynayacağı İstanbul Üniversitesi maçının hazırlıklarına başladı.

KASKİ Genel Müdürü ve Kaskispor Kulüp Başkanı Ender Batukan, Ligde ve Eurocup’ta engelleri adım adım aşarak başarıyla ilerlediklerini belirtti. Batukan, “Ligde şu anda 34 puanla 3. sıradaki yerimizi koruyoruz. İstanbul Üniversitesi maçından da taraftarımızın desteğiyle iyi bir sonuç almayı hedefliyoruz. Ayrıca takımımız, Avrupa Eurocup’ta final oynamaya hak kazandı. Şehrimize bu mutluluğu ve gururu yaşatan takımımızı tebrik ediyorum” dedi. 

Her maçta olduğu gibi bu karşılaşmada da Kaskispor taraftarlarından destek beklediklerini açıklayan Batukan, “Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde Pazar günü oynanacak karşılaşmaya taraftarlarımızı ve Kayseri halkını bekliyoruz’’ diye konuştu.

KUPAYI TÜRKİYE’YE GETİRECEĞİZ

Kayseri KASKİ Genel Menajeri Ahmet Bozbey, finale kadar çok zorlu maçlar oynadıklarını ve Avrupa’da söz sahibi takımları devre dışı bıraktıklarını belirtüerek, ‘’Yarı finalde iki Türk takımının eşleşmesi de gurur vericiydi. Botaş’la yarı finalde zorlu iki maç oynadık ve finale yükselmeyi başardık. Şimdi hedefimiz Avrupa kupasını Türkiye’ye getirmek. Bunu başaracağımıza inanıyoruz’’ şeklinde konuştu. Kaskispor, finalde, daha önce karşılaştığı Dinamo Kursk’la mücadele edecek.


DÖ(OE/Aİ)