Galatasaray taraftarının evindeki 2 bin 126 günlük Şampipyonlar Ligi özlemi dün Braga maçı ile sona erdi. Sarıkırmızılı taraftarlar Ocak 2011'de hizmete giren ve ilk kez Devler Ligi maçına ev sahipliği yapan TT Arena'daki 3 boyutlu koreografisiyle geceye damga vurdu. 

G.Saray taraftarı, TT Arena'daki ilk Şampiyonlar Ligi maçına tribün şovuyla damga vurdu. "Avrupa'nın yeniden fethi" konulu koreografi sonuca yansımadı fetih tribünde gerçekleşti

Galatasaray - Braga
35 bin TL'ye mal oldu 
Arena'da maçı izleyen 46 bin 987 Galatasaray taraftarına, 2 hafta çalışılarak hazırlanan ve 35 bin TL'ye mal olan koreoğrafinin kusursuz işlemesi için karşılaşma öncesi 5 maddelik bir bildiri dağıtıldı. Ayrıca taraftardan maç boyunca küfür etmemeleri istendi. Maçın başlamasından hemen önce kale arkası Pegasus tribününde renkli kağıtlarla bir kale görünümü oluşturulurken hemen önünde atı üzerinde elinde sarı kırmızı bayrakla Fatih Sultan Mehmet'in resmedildiği dev figür yukarı çekildi. 
Galatasaray - Braga

Kralın dönüşü 
Fatih Sultan Mehmet'in parmağıyla işaret ettiği yerde yani karşı kale arkası tribününde ise "Re-conquest of Europe" (Avrupa'nın yeniden fethi) yazılı pankart açıldı. Tribünlerde "Return of the King" (Kralın dönüşü) yazan pankart da dikkat çekti. Bu koreografinin sarı-mavi renklerdeki zemini izleyenlere Fenerbahçe'yi anımsattı.

Avrupa'da döküldük
Türk takımları 2012-2013 sezonunda Avrupa Kupaları'nda oynadığı son 9 maçta sadece 1 galibiyet alabildi. Bursaspor'un Avrupa Ligi play-off ilk maçında Twente'yi 3-1 yendiği maçtan sonra oynanan 6 maçta galibiyet alamadık.

İşte o 9 karşılaşma: 
S.Moskova-F.Bahçe: 2-1 Trabzon-Videoton: 0-0 Bursa-Twente: 3-1 F.Bahçe-S.Moskova: 1-1 Videoton-Trabzon: 0-0 (pen.) Twente-Bursa: 4-1 M.United-G.Saray: 1-0 F.Bahçe-Marsilya: 2-2 G.Saray-Braga: 0-2