Transferlerle ilgili eleştirilerin olacağını söyleyen Erkan Kamat, "Bu eleştirilerin bize birazcık moral verdiğini de söyleyebilirim. Biz elimizden geleni yaptık. Yapmış olduğumuz fedakarlıkların en üst seviyesine kadar çıktık. Belluschi'ye farklı takımlarda talip oldu. Bu olumsuzluklar içinde transfer defterini kapattığımızı söylemiştik. Daha sonra yeni gelişmeler oldu. Ertuğrul hocama söyledim ve daha sonrasında başkanla konuştuk ve benimle birlikte Portekiz'de transfer görüşmesinde bulundular. Çok büyük fedakarlık yaptı iki taraf. İyi oyuncuları kazandırmak için çalışmalarımız devam edecek. Belluschi'den beklentilerimiz büyük. Kendisinin Bursa'da geçireceği sürede mutlu olmasını isterim" diye konuştu.

 BELLUSCHİ: BURSASPOR İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM

Yeşil beyazlı takımın yeni transferi Fernando Belluschi, Bursaspor gibi bir takımla anlaştığı için çok mutlu olduğunu belirtirken, "Forma şansı bulabileceğim bir takıma geldim. Takım arkadaşlarımdan Batalla'yı tanıyorum. Steinert, Nunez ve Insua gibi oyuncular da Bursaspor'da oynadı. Onların burada oynamış olması benim buraya gelmemde etkili oldu. Porto'da son zamanlarımda çok zorlu bir süreç geçti. Transfer dönemi benim için çok zor geçti. Anlaşmada zorluk çektik. Sonuç olarak Bursaspor ile anlaştığım için mutluyum. Bursaspor'da kendime şans bulabileceğime inanıyorum. Bende bunun için geldim. Şans verilmesi halinde Bursapsor için elimden geleni yapacağım. Arjantinliler'in oynadığını bildiğim ve her sene Avrupa'da oynası benim için ekstra bir motivasyon ve bir etken oldu. Tabii ki Şampiyonlar Ligi ya da UEFA Avrupa Ligi'nde oynamak oyuncular için çok önemli. Tecrübelerim takıma güç katacaktır. Takım arkadaşlarıma bu akşam oynayacakları maç için başarılar diliyorum" dedi.

Bursaspor'un yıldız futbolcusu ve vatandaşı Batalla'yı tanıyıp tanımadığı ile ilgili sorulan soruya ise Belluschi, ''Batalla'yı daha önceden hiç izlemedim. Bursaspor'un en son oynadığı Twente maçında Batalla'yı izleme fırsatı buldum. Gerçekten Bursaspor için çok önemli bir oyuncu. Bursaspor'da kendimi kanıtlayıp taraftara sevdireceğimi düşünüyor ve istiyorum" diye cevapladı.

Twente maçında tribünde bulunan taraftarların çok ateşli olduğunu. Arjantin'deki taraftarla gibi çok ateşli olduğunu belirten Belluschi, "Umarım en kısa zamanda beni de benimserler" diye konuştu.

Orta sahanın her mevkisinde oynayabildiğini ifaden eden Arjantinli oyuncu, "Ofansif olarak her mevkide oynaya bilirim. hocamın da böyle bir düşüncesi olduğu bana söyledi" şeklinde konuştu.

 

MKM (RT)