Galatasaray’ın Hollandalı futbolcusu Wesley Sneijder’i kadrosuna katmak isteyen Manchester United’da, yıldız futbolcunun gündeme yeni gelmediği ortaya çıktı. İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Alex Ferguson zamanında da deneyimli futbolcunun transfer edilmek istendiği ancak transferin gerçekleşmediği bildirildi.

İskoç teknik adamın o dönem Inter formasıyla başarılı bir performans sergileyen ve kıtanın gözde oyuncuları arasında yer alan Sneijder’i tam 10 ay boyunca kurmaylarına izlettiği belirtildi. İtalyan ekibinin oyuncuyu bırakmaması nedeniyle bu transferin gerçekleşmediği, sonrasında ise kulübün ilgisinin soğuduğu ifade edildi.

David Moyes’un bu sezon takımın başına gelmesinin ardından orta sahada yaratıcı bir oyuncuya olan ihtiyacı daha yüksek sesle dillendirmeye başladığı, Ferguson’un da tavsiyesi ile birlikte Wesley Sneijder isminin tekrar gündeme geldiği kaydedildi.
Sneijder’in Hollanda’dan takım arkadaşı Robin van Persie ile United ekibinde bir araya gelmek istediği de iddia edilirken, bu yüzden Galatasaray’da kazandığı  paradan ise bir nebze feragat etmesi gerekeceği dile getirildi. Oyuncunun yıllık kazancında 1 milyon euroluk bir indirime gitmesi durumunda transferin gerçekleşebileceği bildirildi.