Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçını M.United'a karşı oynayan Galatasaray'ın futbolu alkış alırken, müsabakanın hakemi Stark, herkesten tepki gördü. Teknik Direktör Fatih Terim'in yanı sıra ev sahibinin hocası Alex Ferguson da Umut'un pozisyonuna 'penaltı' dedi. Yönetici Abdurrahim Albayrak ise, "Türk olduğumuz, hakemin aklına geldi." diye konuştu.

Galatasaray'ın 6 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United karşısında önceki gece sergilediği istekli ve mücadeleci futbol büyük beğeni toplarken, maçın hakemi Wolfgang Stark'ın yanlı yönetimi büyük tepki çekti. Maçın hemen ardından Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve ev sahibinin hocası Alex Ferguson, Alman hakemin Sarı-Kırmızılı takımın hakkını yediği yönünde açıklamalar yaptı.

Güçlü rakibi karşısında 90 dakika boyunca gol arayan ancak bunların hiçbirini skor tabelasına yansıtamayan Cim Bom'da büyük üzüntü yaşanırken Terim'in oyuncularına, "Yenilmiş olmanız benim için önemli değil. Ortaya koyduğunuz mücadele beni gururlandırdı. Hepinize teşekkür ediyorum ve bundan sonraki tüm maçlarda aynı ciddiyeti sizden bekliyorum." dediği öğrenildi.

Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak ise İngiliz ekibiyle oynadıkları karşılaşmada, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi. Albayrak, 1-0 yenildikleri mücadeleyle ilgili olarak, "Uzun bir aradan sonra Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçımıza çıktık. Şampiyonlar Ligi'ni özlemiştik ama bu ligin yabancısı değiliz. Çok iyi hazırlanmıştık. Şanssızlığımız maçın başında Umut'un sakatlanması oldu. Bu hocamızın planlarını bozdu. O sakatlık olmasaydı sonuç daha farklı olabilirdi. Hakikaten Galatasaray, rakibi karşısında Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etti." dedi.

Müsabakanın hemen başında Umut Bulut'un ceza sahasında düşürüldüğü pozisyonun penaltı olduğunu belirten başarılı yönetici, "Maçın başında verilmeyen bir penaltımız var. Hakem o pozisyonda bir süre durdu. Sanırım daha sonra Türk olduğumuz aklına geldi... Maçtan sonra hocamızla birlikte Alex Ferguson'la oturduk, konuştuk. O da pozisyonun yüzde 100 penaltı olduğunu söyledi." ifadelerini kullandı.

Gece geç saatlerde İstanbul'a dönen Galatasaray'da maçın 16. dakikasında yerini Elmander'e bırakan Umut Bulut'un sakatlığının önemsiz olduğu ve pazar günü oynanacak Akhisar Belediyespor maçında forma giyebileceği öğrenildi.

G.Saray beğenildi manu eleştirildi

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde önceki gece Manchester United'a 1-0 yenilmesine rağmen sergilediği futbol, İngiliz basınında geniş yer aldı. Temsilcimize övgüler yağdırılırken, ManU'nun performansı eleştirildi. Dev randevuyla ilgili Ada basınında yapılan yorumlar şöyle: The Sun: "Net gol pozisyonlarını değerlendiremeyen G.Saray'ın iki bariz penaltısı da verilmedi." Daily Mail: "Carrick'in golü Kırmızılar'a yetti. G.Saray çok pozisyon buldu." Daily Star: "Manchester United, daha 1. dakikada hakemin penaltı kararı vermemesiyle ucuz atlattı." Mirror: "Manchester 1. dakikada Vidic'in Umut'a yaptığı müdahalede penaltı kararı verilmediği için şanslıydı." Independent: "Carrick'in tek golü United'ı ipten aldı." The Telegraph: "Hakem Wolfgang Stark, G.Saray'ın penaltısını vermedi."

Stark, Almanların en formsuz hakemi

Manchester United-Galatasaray maçındaki hatalı kararlarıyla İngilizlerin bile tepkisini çeken hakem Wolfgang Stark'ın daha önce de skandal kararlara imza attığı ortaya çıktı. Türk takımları, verdiği ya da vermediği penaltı kararlarıyla eleştirilen Alman hakemle 4 maçtan sadece birinde kazanabildi. Fenerbahçe'nin, Sparta Prag'ı mağlup etmesi dışında, Galatasaray 2, Bursaspor ise 1 yenilgiyle sahadan ayrıldı. Almanya'nın en formsuz isimleri arasında yer alan Stark'ın kümede kalma maçına çıkan ülkesinin ekiplerinden Hertha Berlin ve Düsseldorf mücadelesinde yanlı kararlara imza attığı öğrenildi. 90 dakika sonunda da Berlinli oyuncular hakem odasını basarak Stark'ı tartakladı. UEFA'nın da Wolfgang Stark'ı 'Elit' kategoriden çıkarmaya hazırlandığı bildirildi.