Düşünmeden geldi

Fenerbahçe transfere hızlı girdi, Liverpool takımında forma giyen Dirk Kuyt ile üç yıllık anlaşma imzaladı. 32 yaşındaki Hollandalı yıldız için kulübüne 1 milyon, kendisine yıllık 2 milyon 850 bin euro ödenecek. Kuyt, “Teklifi duyunca düşünmeden kabul ettim” dedi

Düşünmeden geldi

Fenerbahçe Kulübüİngiltere’nin Liverpool takımında forma giyen Hollandalı futbolcuDirk Kuyt ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.
Yönetici Ali Yıldırım dün Teknik Direktör Aykut Kocaman ve İdari Menajer HasanÇetinkaya ile birlikte Hollanda’nın Amsterdam kentinde yıldız oyuncu ile bir araya gelerek transfere son noktayı koydular.  İmza atar atmaz FB TV’ye bağlanan Kuyt, sarı-lacivertli formayı giyeceği için mutlu olduğunu söyledi. Hollandalı oyuncu gururlu ve mutlu olduğunu ifade ederek, ”Heyecanlıyım, Fenerbahçe gibi büyük bir kulübün parçası olduğum için mutluyum. Sabırsızlanıyorum, bir an evvel Fenerbahçe forması giymek istiyorum” dedi.

İlk tavsiye Hooijdonk’tan

Kuyt, Fenerbahçe’de oynamak isteğini içinde taşıdığını vurgulayarak, ”6 yıl Liverpool’da oynadım. Başarılar elde ettik. Yeni bir heyecan ve deneyim yaşamam gerektiğine inandım. Menajerim vasıtasıyla Avrupa’dan 10’un üzerinde kulüpten teklif geldi. Fenerbahçe’yi söyleyince hiç düşünmedim ve kabul ettim. Başarılar elde etmek istiyorum” diye konuştu.


Fenerbahçe’nin her sene şampiyonluğa oynayan ve Avrupa’da başarı isteyen bir kulüp olmasının seçiminde etkili olduğunu anlatan Hollandalı futbolcu, ”Bana Fenerbahçe’yi ilk tavsiye eden arkadaşım Pierre Van Hooijdonk oldu. Muhteşem deneyim yaşadığını ve harika bir kulüp olduğunu söyledi. Gençliğimden beri Fenerbahçe’yi biliyordum.Feyenoord’da oynarken Fenerbahçe ile karşılaşmıştık. Atmosferi, taraftarı yakından görmüştüm. Bunlar, Fenerbahçe’ye  gelmemde etken oldu” ifadelerini kullandı.


Öte yandan transferin mali tablosu da açıklandı. Kuyt’a yıllık 2 milyon 850 bin euro ve maç başına 17 bin 500 euro, Liverpool’a ise 1 milyon euro verilecek.

Site kilitlendi

Kuyt’un transferinin duyulması üzerine, yoğun ilgi nedeniyle sarı-lacivertli kulübüninternet sitesine girilmekte zorluk çekildi. Fenerbahçeli taraftarlar sezonun ilk transfer bombasını patlatan yöneticileri tebrik yağmuruna tuttular.

Mutevazı ve yardımsever

Dirk Kuyt, futbol sahasında attığı gollerle beraber mutevazı ve yardımsever kişiliğiyle de hem İngiltere’de hem de Hollanda’da sevilen bir isim. Dirk’in eşi Gertrude kocasının bu hayırseverliğinde önemli bir rol sahibi. Kızları dünyaya gelene kadar Gertrude Kuyt yıldız bir futbolcuyla evli olmasına rağmen bir huzurevinde hemşire olarak çalıştı. Kuyt çiftinin kızları dünyaya geldikten sonra ise çift Dirk Kuyt Vakfı’nı hayata geçirdi. Vakıf Hollanda’da ve üçüncü dünya ülkelerinde özürlü çocuklara yardım için varlığını sürdürüyor. Vakfın gelir kaynaklarından birisi de üzerinde Dirk Kuyt’ın resminin olduğu tişörtler.

Müthiş kariyer

Futbola 5 yaşında Hollanda’nın yerel amatör takımlarından Quick Boys’ta başlayan Kuyt 1998 yılında Utrecht tarafından transfer edildi. 18 yaşında profesyonelliğe adım atan Hollandalı yıldız Utrecht’te 5 sezonda 160 maça çıktı ve 51 gol kaydetti. Kuyt 2003-2004 sezonu öncesi Feyenoord’a transfer oldu. Feyenoord formasıyla 101 maçta 71 gol atan Kuyt, Premier Lig ekiplerinin dikkatini çekti. Yıldız oyuncu 2006 yılının Ağustos ayında Liverpool’un yolunu tuttu. İngiliz ekibinde altı sezonda 276 maça çıkan ve 71 gol kaydeden Hollandalı oyuncu hem kanat, hem forvet oynayabiliyor. 2004 yılından bu yana 85 kez milli takım forması da giyen Kuyt fileleri 24 kez havalandırdı.

‘Harika bir kulüp’

Hollanda basınına da konuşan Kuyt, “Bugünün gelmesinden dolayı çok mutluyum. Fenerbahçe kariyerime devam etmem için harika bir kulüp. Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu bir puan farkla son maçta kaçırdılar. Milli takım kampındaki izin günümüzde anlaştık. Artık bir an önce tekrar kampa konsantre olmalıyım. Liverpool taraftarı hep kalbimde kalacak. Ancak Fenerbahçe bana aradığım güveni verdi. Artık gitme zamanı. Fenerbahçe bana teklifini sunduğu ilk anda beni aldı diyebilirim. Bütün fikirlerimiz uyuşuyordu” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK KAZANÇ

Yönetici Ali Yıldırım, “Kuyt transferi hayırlı uğurlu olsun, büyük bir transferi başardık. Kuyt, 13-14 kulüp arasından Fenerbahçe’yi seçti. 4 aydır uğraşıyorduk. Kuyt da çok mutlu biz de çok mutluyuz. Fenerbahçe için hayırlı bir transfer yaptık” diye konuştu.
Yıldırım, ”Kuyt, Fenerbahçe’de oynamak istiyor, katkıda bulunacağına inanıyorum. Milli takım kampına gidecek, ay sonunda da Türkiye’ye gelecek. Çok büyük transfer, taraftarımız mutlu olmuştur” ifadelerini kullandı.


Kuyt’ın 3 kulüpte futbol oynadığını belirten Yıldırım, ”İstikrar açısından bu çok önemli. Liverpool’da 6 yıl oynamış. Bu durum, oyuncu için büyük bir meziyet. İngiltere’de 6 yılda 71 gol atmış. Çok önemli bir oyuncu. Çok büyük bir kazanç” dedi. Ali Yıldırım, Kuyt’ın Liverpool ile 1 yıllık daha sözleşmesi bulunmasına rağmen, var olan bir çıkış maddesinden yararlanarak transferi yaptıklarını, mali konuları daha sonra açıklayacaklarını belirtti.