Bekir İrtegün, Topuk Yaylası'ndaki tesislerde basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Çok güzel bir çalışma ortamı olduğunu söyleyen Bekir İrtegün, "Geçen sezon ne kadar sıkıntılı bir süreç yaşadıysak, bu sene de o kadar güzel bir sezon açılışı yaşadık. Başkanımız çıktı, aramıza yeni arkadaşlar katıldı. Biz de bunların verdiği sevinç ve neşeyle çalışıyoruz" diye konuştu.

"REKABETTEN FENERBAHÇE KARLI ÇIKACAK"

Bekir İrtegün takım içi rekabetin olmadığı yerde başarının gelemeyeceğini vurgularken de şöyle dedi.

"Özellikle büyük takımlarda bu rekabetin olması, futbolcuların performanslarını yükseltir. Geçen sene de karakter olarak çok sağlam arkadaşlarımız vardı, bu sene de öyle. Yetenek olarak da çok iyi oyuncular aramıza katıldı, daha da katılacak. Kendi mevkiim açısından 4 kaliteli oyuncu olacak. Aykut Hoca da adalet duygusuyla, en iyi olana formayı verecek. Bu rekabetten Fenerbahçe karlı çıkacak."

Bekir İrtegün, Şampiyonlar Ligi ve lig ile ilgili değerlendirmelyerde bulunurken de şöyle konuştu:

"Kesinlikle Şampiyonlar Ligi'ne kalmak ve orada başarılı olmak istiyoruz. Fenerbahçe büyük takım ve yarıştığı her kulvarda başarılı olmak ister. Edindiğimiz tecrübeyle, o büyük açlıkla ve istekle Şampiyonlar Ligi'ne kalacağız. Türkiye'de de bu sene bizim için çok farklı olacak, çok başarılı olacağız."

Takımın yeni transferi Kuyt hakkında görüşünü açıklayan Bekir İrtegün, "Dünya futbolunda kendisini ispat etmiş bir futbolcu. İlk duyduğumda çok sevindim. Bazı oyuncular sahadaki duruşlarıyla takım oyuncusu olduğunu belli eder. Çok iyi bir profesyonel ve takım oyuncusu. Bize çok faydalı olacak. Sadece Kuyt değil, Egemen, Mehmet Topal, Hasan Ali hepsi bize çok faydalı olacak" dedi.

"KENDİMİ BURAYA AİT HİSSEDİYORUM"

Bekir İrtegün, sözleşmesini uzatması hakkında ise şöyle konuştu:

"Ne hocamla, ne de yönetici ağabeylerimle hiçbir sorunum olmadı. Yurt dışından iyi takımlardan da teklif vardı ama ben kendimi buraya ait hissettim. Sevildiğimi ve saygı gördüğüm yerde kalmanın doğru olduğuna inanıyorum. Kendimi buraya ait hissediyorum. İmzamı attım ve çok uzadığını da düşünmüyorum"

Emre Belezoğlu ve takımdan ayrılan arkadaşlarına başarılar dileyen Bekir İrtegün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen sezon başında yaşanan olaylardan dolayı çok iyi oyuncular takımdan ayrılmıştı. Biz kalanlar, onların yokluğunu aratmadık. Bu davaya hepimiz sahip çıktık ve Türkiye Kupası'nı aldık son maça kadar şampiyonluk şansımızı devam ettirdik. Büyük oyuncular çok önemli ama önemli olan sadece oyuncular değil, başarı başka unsurları da barındırıyor. Biz geçen sene bunu başardık. Bazı insanların yokluğu hissedilir ama herkesin yeri doldurulur."

Türk futbolu adına bazı şeylerin iyiye gitmeye başladığını de sözlerine ekleyen Bekir İrtegün, şöyle devam etti:

"Geçen sene biz maçlara çıkarken her hafta bir olay oluyordu. Bunun sıkıntısını çok yaşadık, kampta antrenmanlarda. Ama bunların hepsinin üstesinden beraber olarak geldik. Taraftarımız bizi arkadan çok itti. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. O günlerin altından kalktıysak taraftarımızın verdiği güç ve buradaki insanların kenetlenmesiyle oldu bu. Umarım bu sene saha dışı olaylar bizi yormaz. Sadece biz de değil, Türk futbolunun da bundan ayrılması lazım. Biraz iyiye doğru gidiş var, kafamız daha rahat olacak. Takımımızın hedefleri açısından saha dışı olaylardan bıkkınlık duyduk. Artık sadece saha içi faktörlerle uğraşmak istiyoruz. Umarım böyle de olur. Böyle olursa da bizim farkımız daha net görülür."

"BAŞKANIMIZI GÖRMEMİZ, KONUŞMAMIZ ÇOK ÖNEMLİ"

Başkan Aziz Yıldırım'ın özgürlüğüne kavuşmasından büyük mutluluk duyduklarını vurgulayan Bekir İrtegün, şöyle konuştu:

"Bir insanın 4 duvar arasında olması kadar kötü bir şey olamaz. Çıkması, ailesine, sevenlerine müthiş bir huzur verdi. Biz onu çok özledik. İnşallah buraya da gelecek, böyle bir durum da var. Başkanımızın dışarıda olması onu görmemiz, onunla konuşmamız çok önemli. Biz bu durumdan daha güçlü çıktık. O, İlhan ağabey, diğer ağabeylerimiz ve hepsi için mutluyuz."

Bekir İrtegün, Fenerbahçe'nin lige 5 maçlık seyircisiz oynama cezasıyla başlayacak olması hakkında da, "Bu olayların tek sorumlusu, kesinlikle Fenerbahçe taraftarı değildi. Çok etkilenmeyeceğimizi düşünüyorum. Biz o kadar çok şey yaşadık ki artık etkilenmiyoruz" diye konuştu.