**************************yerek, “Başkanımız bu sezon bizimle birlikte. Onun varlığı, maç sırasında koltuğuna oturması, onun başkanlık figürü bile bizim için yeterli bir sebeptir. O yüzden de gayet olumlu ve huzurlu şartlarda sezona başlıyoruz” dedi.


Cristian Baroni, Topuk Yaylası’ndaki tesislerde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yeni sezona çok iyi hazırlandıklarını söyleyen Baroni, "Burada çeşitli kontrolden geçtik. Yeni oyuncular ve giden oyuncular olacaktır. Önemi olan bizim bir bütün halinde kendimizi yeni sezona iyi hazırlanmamız gerekiyor. Umarım yeni sezon bizim için hayırlı olur" dedi. Teknik direktörü Aykut Kocaman’ın verdiği görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştığını belirten Baroni, şöyle devam etti:

"Hangi mevkide oynadığım benim için çok önemli değil. Hocamızın bana verdiği mevkide elimden gelinin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Geldiğim ilk dönemde çalıştığım hocalar defansif ön libero oynamamı istediler. Fakat geçen yıl biraz daha değişiklik oldu. Hem futbolu daha iyi tanımaya başladım hem de Aykut hocamız sahada bana serbestlik verdi. Bende kendimi gösterip skora katkı sağladım. Önemli olan burada benim tercihim değil, verimimin ne olacağıdır. Verimi en üstte tutmaya çalışıyorum. Serbest oynadığım zaman kendimi daha rahat hissediyorum."

"ŞU ANDA MUTLU BİR CRİSTİAN VAR"

Geçtiğimiz sezon oynadıkları Orduspor maçından sonra tamamen değiştiğini belirten Baroni, şöyle konuştu:

"Karışık bir dönemdi. O dönemdi video çekmiştik. Benim için karışık olmasından dolayı ve yaptığım bir hataydı. Videonun çıkması benden bağımsızdı, benim iznim yoktu. Bunun vicdan azabını çok yaşadım. Yanlış hareketti, yapmamam lazımdı. Fenerbahçe’nin içindeki hiçbir kimsenin şu ana kadar bana yanlışı olmadı. O da benim yaptığım bir hataydı. Sonuç olarak aile babasıyım. Bana verilenin mutlaka karşılığını vermek isteyen biriyim. O zamandan beri çok şey değişti. Sonuç olarak gerek hocama gerek arkadaşlarıma borcum olduğunu düşündüm. Bunu da uzun seneler borcumu ödeyip başarılarda pay sahibi olmak istiyorum. Şu anda mutlu bir Cristian var."

"BU SEZON YARIŞ TEKRAR BAŞLIYOR"

Galatasaraylı futbolcuların şampiyonluk sevincinde kendi taklidini yapmasını da değerlendiren Baroni, bu konuda şunları söyledi:

"O andaki Galatasaraylı futbolcuların mutlulukla verdikleri bir tepki. Ben de yaptığım zaman kötü niyetle yapmadım. Onların da kötü niyetle yaptıklarını zannetmiyorum. Şampiyon oldular, kendilerini tebrik ediyorum. Bu sene yarış tekrar başlıyor. Bunlar mutluluk anlarında yapılacak şeyler. Futbolda fırsat her zaman karşınıza çıkabilir."

Valencia’dan transfer edilen Mehmet Topal ile Emre’nin futbol karakterlerinin farklı olduğnu söyleyen Baroni, "Şu aşamada karşılaştırma yapmak doğru olmaz. Emre ile uzun yıllar oynadım. Emre’nin hem defansa, hem de hücuma çok yardımcı olduğunu takım içindeki herkes biliyor. Mehmet Topal’ı derin şekilde tanımam lazım. O yüzden yorum yapmak zor. Şu an için karakterleri farklı gibi görünüyor."

"HUZURLU ŞARTLAR"

Aziz Yıldırım’ın sergilediği başkanlık figürünün kendileri için yeterli olduğunu belirten Baroni, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geçtiğimiz yıl bizim için sıkıntılı oldu. Bir çok oyuncumuz gitti. Sene içinde çoğunluğa, hatta herkese karşı mücadele etmek zorunda kaldık. Hedeflerimiz vardı. Katıldığımız bütün turnuvalarda şampiyon olmak istiyorduk. İkisinde de finalde olduk. Sonuç olarak bizim için bu kadar zorluklara rağmen başarılı bir sezondu. Başkanımız bu sezon bizimle birlikte. Onun varlığı, maç sırasında koltuğuna oturması, onun başkanlık figürü bile bizim için yeterli bir sebeptir. O yüzden de gayet olumlu ve huzurlu şartlarda sezona başlıyoruz. Başkanımız ve camiamızla birlikte katıldığımız tüm turnuvalarda istediğimiz başarıları elde ederiz."

Baroni, son olarak takım içindeki rekabetin Şamiyonlar Ligi'nde de önemli olduğunu anlatırken de şöyle dedi:

"Bu kadar fazla turnuvada mücadele etmek, beraberinde sakatlıklar ve kart cezalılarını beraberinde getirir. Hocamızın elinde oyuncu seçeneğinin fazla olması, takımı rahatlatır. Forma yarışı olacaktır ama bunun sonucunda karlı çıkan Fenerbahçe olacaktır. Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele edebilmek için her mevkide güçlü oyuncuların olması,  Şampiyonlar Ligi'ni kaldırabilecek oyuncuların olması lazım. Şu ana kadar yapılan transferlere bakıldığında üst sevide oyuncularımız olduğunu düşünüyorum. Umarım sezon içinde de Şampiyonlar Ligi'nde de hedeflerimize ulaşırız."