Ses bombası rezaleti


Ulaş SAĞ/ İZMİR, - TRANSFER döneminde önemli isimleri kadrosuna alan iki takımın İzmir'deki derbisine seyircilar büyük ilgi gösterdi. Halkapınar Spor Salonu'nda, güvenlik nedeniyle boş bırakılan bölümler hariç tüm tribünler doldu. Müsabakayı 6 bin civarında seyirci takip etti. Başlama düdüğünden önce iki takım taraftarları arasında küfürleşme ve durmadan atılan ses bombaları tepki topladı. Arka arkaya atılan ses bombalarından dolayı mücadelenin başlaması gecikirken, ailesiyle maçı izlemeye gelen minik basketbolseverlerin çok korktuğu gözlendi. Maç için üst düzeydi güvenlik önlemleri alan İzmir Emniyeti, salon içerisinde ses bombası patlatan ve meşale yakanları kameralarla tespit etti. Tespit edilen fanatikler, bitiş düdüğünün ardından gözaltına alındı. Taraftarların küfürleşmeleri ve ses bombaları, her iki tribünde de organize edilen tribün kareografilerinin güzelliğine gölde düşürdü. 

Fenerbahçeli taraftarlar, yönetimin önce kadro dışı bırakıp, daha sonra sözleşmesini fethettiği Alex De Souza'yı unutmadı. Sarı-lacivertliler, "Bir oyuncuyu efsane yapan karakteridir. Kim ne derse desin sen bizim için bir efsanesin" yazılı pankart açtı.

Derbi karşılaşmada Ergin Ataman, Montepaschi Siena'da çalıştığı dönemde asistanlığını yapan Fenerbahçe Ülker Antrenörü Simoni Piangiani'yle Türkiye'de ilk rakip oldu. İki antrenör maçtan önce birbirlerine başarılar diledi. Galatasaray Medical Park'ta sakat olan Henry Domercant ve Jamont Gordon derbide forma giyemedi.