Kulübün İstanbul'dan özel güvenlik götüreceği ve takıma yakın koruma yapılacağı ifade edildi. Sarı-lacivertliler, maçtaki güvenlik endişeleri nedeniyle Trabzon Valiliği'yle temasa geçerek ekstra önlem talep etmeyi düşünmüyor ama özellikle stada geliş-gidişlerinde sıkıntı yaşanabileceği belirtilerek, bu hususta yardımcı olunması istendi. Kulübün İstanbul'dan götüreceği yaklaşık 20 özel güvenliğin her an takımın yanında olacağı ve koruma görevi üstleneceği öğrenildi.

Ayrıca Fenerbahçe, güvenliği düşünerek şehrin dışında bulunan Novotel'de kalacak. İkinci alternatif ise Rize'de konaklamaktı. Bir ara Rize'de kalıp sadece maç saatinde Trabzon'a gelinmesi planlanırken daha sonra bundan vazgeçildiği ve son yıllarda Trabzon deplasmanlarında tercih edilen şehrin dışındaki Novotel'in yine Fenerbahçe'yi ağırlayacağı belirtildi.

ŞEHİRDE DOLAŞMAK YASAK

Futbolcular kampa bulunurken, kulüpten herhangi bir temsilcinin şehirde dolaşmayacağı ve otelden dışarı çıkmayacağı da ifade edildi. İki camianın son zamanlarda birbirine öfkeli olması göz önünde bulundurularak bu konuda hassas davranıldığı belirtildi.

VALİLİK, TRABZONSPOR - FENERBAHÇE MAÇI İÇİN EKSTRA GÜVENLİK ÖNLEMİ ALMAYACAK

Öte yandan Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında 1 Nisan Pazar günü Trabzon'da oynanacak Spor Toto Süper Lig karşılaşmasında ekstra bir güvenlik önlemi alınmayacağı, her maçta alınan standart önlemlerin uygulanacağı valilik tarafından dün belirtilmişti.


UD(AD/FG)