Karşılaşmanın oynanacağı Velodrome Stadı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında ilk olarak söz alan Gökhan Gönül, Marsilya maçında galip gelerek turu garantilemek istediklerini belirterek, şunları söyledi: "Grubumuzda ikinci veya üçüncü sıradaki takımlara 5'er puan fark atmamıza rağmen hala kazanılmış bir şey yok. Bunun farkındayız. Üst tura çıkmak için elimizde bir fırsat var, bunu değerlendirmek istiyoruz. Galibiyet alarak turu garantilemek istiyoruz."

Maçlarda sık sık ileri çıkması konusunda ise Gökhan, "Dünya futbolu bunu gerektiriyor. Beklerin çıkması gerekiyor. Hocam da bundan memnun olacak ki, bu yönümü tercih ediyor ki, beni oynatıyor" diye konuştu.

KOCAMAN:"HEDEFİMİZ YARINKİ MAÇTA PUAN ALMAK, GRUBU LİDER TAMAMLAMAK"

"Gökhan grubun durumunu özetledi. Hedefimiz yarınki maçta puan almak, grubu lider tamamlamak" diyerek sözlerine başlayan teknik direktör Aykut Kocaman ise, ibrenin ilk Marsilya maçına oranla terse döndüğünü söyledi. Kocaman, bu konuda, "İlk oynadığımız karşılaşmada biraz daha sıkıntılıydık. Süper Lig'deki durumumuzdan dolayı zordu. Marsilya ise iyi gidiyordu. Şimdi tam tersi bir durum var. Hem fizik kondisyon, hem mental olarak farklı bir güne gelindi. Biz daha toparlanmış, daha oturmuş bir takım olarak buradayız. Rakibimizin ise kendi sahasında oynayacağı bir maç olması, onlar için avantaj" dedi.

Kocaman, 'Eskişehirspor maçında 10 kişi kalan takımın fizik durumu bu maça olumsuz yansır mı' sorusuna da, "Yarın bunu gözlemleyeceğiz. O maçta oynayan futbolcuların durumuna bakacağız. Bence yeteri kadar zaman vardı. Hem fiziki olarak, hem de konsantrasyon olarak hazırlanmak için yeterli zaman vardı" yanıtını verdi.

Tecrübeli teknik adam, Avrupa müsabakalarında özellikle son 8 maçta tek yenilgi alınmasını değerlendirirken, "Fenerbahçe'nin kendi içinde bir standardı var. Bunu bir şekilde yakalayacaktı Fenerbahçe. Bu kadarla kalmamalıyız. Çok güçlü bir kadro kurduk bu sene. Şu çalkantılardan kurtulabilirsek, daha üste çıkacağımızı tahmin ediyorum" dedi.



 UD (OS/FG/RT)