Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen Ekonomiye Değer Katanlar ödül törenine katılan Nihat Özdemir, bu arada Aykut Kocaman’ın Karabükspor maçından sonra isb tifa ettiğini açıklamasını değerlendirdi. Aykut Kocaman’ın istifa etmesinin yanlış olduğunu bildiren Nihat Özdemir, şöyle devam etti:

"Tribünde belli bir kesimin bağırmasıyla Fenerbahçe spor kulübünün teknik direktörü istifa etmemeliydi. Ama etti. Yanlışın neresinden dönülürse dönülsün kardır. Onun için istifa kararından vazgeçeceğini tahmin ediyoruz."

Fenerbahçe’nin 3 Temmuz’dan bu yana geçirdiği dönem boyunca yalnızca futbolun düşünülmemesi gerektiğini vurgulayan Nihat Özdemir, daha sonra şunları söyledi:

"Basketbol ve voleybol gibi diğer bütün dallarda Fenerbahçe başarılıdır. 3 Temmuz’da hangi kulübün başına bunlar gelseydi, darmadağın olur, ortada kulüp kalmazdı. Ne mali olarak ne sistem olarak ortada kalmazdı. Bütün bunlara rağmen, Fenerbahçe Spor Kulübü futbolundan basketboluna voleyboluna diğer yarıştığı bütün dallarda hep ayakta. 2 bine yakın lisanslı sporcusu ile ayakta. Hangi dalda olursa olsun şampiyonluğa oynamakta. Geçen yıl 30 yıldır alamadığımız Türkiye Kupasını aldık. Bazı üzücü olaylar meydana geldi ama netice olarak Galatasaray şampiyon oldu. Biz de lig ikincisi olduk. Voleybola ve basketbola baktığımızda hem bayanlarda hem de erkeklerde başarılı olduk."

"FENERBAHÇE’DE NE TEKNİK DİREKTÖR, NE YÖNETİM DEĞİŞİR"

Fenerbahçe’nin Türkiye Kupası’nda iddialı, Süper Lig’de ise liderden 6 puan geride olduğunu ifade eden Nihat Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha oynayacağımız 17 önemli maç var. Son şampiyonluğumuzda 17 maçın 16’sını kazanıp birinde berabere kaldık. Onun için henüz hiçbir şey olmuş değil. Ayrıca Avrupa’da şu anda yarışıyoruz. Takımımız, UEFA liginde 32 takım arasında. Önümüzdeki yıl şubat ayında Beyaz Rusya takımı ile oynayacağız. Ondan sonra Napoli ve diğer takımının eşleşmesiyle oynayacağız. Orada da yolumuz açık. Bayan basketbolde lideriz. Onun için hiç kimse endişe etmesin. Gittiğimiz yol bence doğrudur. Tribündeki bazı taraftarın isteğiyle, Fenerbahçe’nin ne teknik direktör değişir ne yönetim değişir."

Nihat Özdemir, bundan sonra konsantrasyon eksikliği yaşanmayacağının altını çizerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Oturmuş bir takım. Devre arası var. Aziz Yıldırım’ın dediği gibi transferler yapacağız. Onun için biz ümitliyiz. Desteğe devam. İnsanlar bazı anlarda bazı ani kararlar verebilirler. Ama netice olarak oturacaklar ve aklı selim hareket edecekler. Doğru kararı bulacaklardır. İstifa o andaki üzüntüden dolayı verilen ilk tepkidir. Neticeye bakmak lazım."


ST(FK/AÖ) FOTOĞRAF