Velodrome Stadı'nda dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen antrenmanı Fenerbahçe Genel Sekreteri Talat Yılmaz, asbaşkanlardan Tahir Perek, İsfendiyar Zülfikari ve yönetim kurulu üyelerinden Serdar Erkan, Yasemin Merçil, Ünal Uzun ile delegasyon da izledi. Teknik direktör Aykut Kocaman yönetimindeki antrenmanın ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık tutuldu. Koşu, ısınma ve koordinasyon hareketleriyle başlayan idmanda futbolcular, 3 grup halinde 5'e 2 top kapma ve pas çalışmaları yaptı. Antrenman, taktiksel ve bireysel çalışmalarla tamamlandı. Antrenmanla Olympique Marsilya maçının hazırlıklarını tamamlayan Fenerbahçe, maç saatini beklemeye başladı.

 

Fenerbahçe, bu sezon Avrupa kulvarında farklı bir misyon daha üstlendi. 3 Temmuz sürecinin ardından Şampiyonlar Ligi’nden uzaklaştırılan sarı-lacivertliler, bu kulvarda başarılı olarak kendisine yapılan haksızlığa “sportif” olarak yanıt vermeyi amaçlıyor.
Ayrıca başarı durumunda, geçen sezon yaşananlar nedeniyle dış basında çıkan haberler de, futbol olarak karşılık bulacak ve Fenerbahçe’nin olumsuz imajı da düzeltilecek. Teknik Direktör Zico ile Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kadar yükselen sarı-lacivertliler, bu sene de bu başarının üstüne çıkmayı planlıyor.
UEFA Avrupa Ligi’nin güçlü takımları arasında gösterilen Fenerbahçe, Inter ve Atletico Madrid’in ardından bu kulvarda en iyilerden biri... Şampiyonlar Ligi’nden bu etaba gelecek takımlar da, sarı-lacivertlilerin gözünü korkutmuyor.


Rekora iki maç kaldı
2009-2010 sezonunda Avrupa Ligi'nde yer aldığı H Grubu'nu 15 puanla lider bitiren Fenerbahçe, bu başarılı performansıyla Avrupa kupalarında grubunu en çok puanla tamamlayan Türk takımı unvanına sahip oldu.  Bu sezon C Grubu'ndaki ilk 4 maçında 3 galibiyet, 1 beraberlik alan ve son iki maç öncesi 10 puanı bulunan Fenerbahçe alacağı galibiyetlerle 16 puan ulaşacak. Sarı-lacivertli ekip Marsiyla maçının ardından gruptaki son maçını Borussia Mönchengladbach ile Kadıköy'de oynayacak 

Rakipte eksik çok
Fenerbahçe’nin ilk maçta 2-2 berabere kaldığı Marsilya’da, takımın etkili oyuncularından Valbuena’nın bugünkü maçta forma giyemeyecek. Ayrıcı Gignac ve Remy sakatlıkları, Jordan Ayew ise hastalığı sebebiyle karşılaşmada oynamasının zor olduğu ifade edildi.

 

Bir puan yetiyor
Grupta 10 puanla liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe’ye tur için beraberlik yetecek. Sarı-lacivertli takım, Marsilya’yı mağlup etmesi halinde liderliği de garantileyecek. Yenilgi halinde, M’Gladbach-AEL maçının skoruna göre Fenerbahçe’nin son hafta öncesi yine gruptan çıkmayı garantileme ihtimali var. AEL, Almanya’dan puan çıkarırsa sarı-lacivertliler mağlup olsa bile tur biletini kapacak.

En son Bordeaux
Fenerbahçe, Marsilya’yı yenerek Fransız takımları karşısındaki 27 yıllık hasreti bitirmek istiyor. Sarı-lacivertli takım, Fransız ekiplerine karşı son galibiyetini 1984-85 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası’nda Bordeaux’ya karşı deplasmanda 3-2’lik skorla almıştı. Fenerbahçe daha sonra Lyon, Cannes, Lille ve Marsilya ile oynadığı maçlarda galibiyet yüzü göremedi.