Habertürk Gazetesi'nden Feridun Niğdelioğlu'nun haberine göre 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin aldığı karar nedeniyle, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın bugünkü basın toplantısının engellenmesi için kulübe polislerin geldiği belirtiliyor. Konu ile ilgili Skorer.com'un ulaştığı kulüp yetkilileri ise bu iddiayı doğrulamadı... Kulüpten doğrulanan tek bilgi polisin, mahkemenin tebligat kararını getirdiği yönünde...Saat 15:00'teki basın toplantısının yapılması bekleniyor.

Yaşanan gelişmelerin ardından Fenerbahçe Spor Kulübü resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Aziz Yıldırım'ın basın toplantısının yapılacağının sinyalini verdi ve basın mensuplarının akredite işlemlerinin tamamlandığını duyurdu. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; "Bugün 15:00'te Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım'ın katılımıyla Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu 1907 Tribünü'nde düzenlenecek basın toplantısı için akredite işlemleri tamamlanmıştır. Basın mensuplarının kurum kartlarını yanlarında bulundurmalarını önemle rica ederiz."

Haberi kaleme alan Niğdelioğlu, daha sonra da Habertürk Televizyonu'nda canlı yayında bağlanarak, "İcra memuları da Fenerbahçe Kulübü'ne gidiyor ve Aziz Yıldırım'ın görevi yapamayacağını hatırlatmak istiyor. Fenerbahçe bugün de Tahkim Kurulu'na başvurdu. Kamuoyununu aydınlatmak için basın toplantısı yapacak olan Yıldırım'ın bu şartlar altında basın toplantısı yapması mümkün gözükmüyor" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Kulübü ise Aziz Yıldırım'ın saat 15.00'te başlaması planlanan basın toplantısını gerçekleştirebilmesi için KAP'a bir açıklama yayınladı. Açıklamada; Fenerbahçe Futbol AŞ, İstanbul Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım için verdiği kararın kulüpteki göreviyle ilgili olduğu ve Yıldırım'ın şirketteki görevinin devam ettiği vurgulandı.