Fenerbahçe’ye belediye morali
Fenerbahçe, İstanbul BŞB engelini zor da olsa geçti: 2-1. Sarı-Lacivertliler, Kadıköy’deki mücadelede 5. dakikada Cristian’ın golüyle üstünlüğü yakaladı. Belediye 19’da Webo’yla karşılık verdi. İkinci yarı daha atak oynayan Kanarya, 79’da Bekir’le uçtu, Galatasaray derbisi öncesi moral buldu.

Fenerbahçe, Süper Lig’de ritmini bulamıyor. Geçen hafta Kayseri’de iki puan bırakan Sarı-Lacivertliler, bu kez Kadıköy’de seyircisinin önünde İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u 2-1 yendi ama galibiyet çok zor geldi. Avrupa Ligi’ndeki Mönchengladbach karşılaşmasında oyundan alınmasına tepki gösteren Stoch, Aykut Kocaman tarafından 18 kişilik kadroya dahil edilmezken takımdaki tek eksik de Slovak futbolcuydu. Seyircisinin desteğini alan, yıldızları sahada olan Fenerbahçe, buna rağmen rakibini yenmekte güçlük çekti.

Aslında Sarı-Lacivertliler, mücadeleye tam da istediği gibi başladı. 5. dakikada Caner’in pasında Cristian Baroni’nin golü maçın erken kopmasını sağlayabilirdi. Fakat sahadaki görüntü farklıydı. İlk yarı boyunca yine çok kötü performans sergilendi. Ne düzgün paslaşma ne organize atak vardı. Bireysel çabayla atılan gol dışında pozisyon dahi oluşturulamadı. Konuk takımın Bülent Korkmaz yönetiminde biraz sertleşen oyunu da Sarı-Lacivertlileri etkiledi. 19’da serbest vuruşta kaleci Volkan’dan dönen topu Webo tamamladı devre 1-1 bitti.

Kanarya, ikinci yarıya daha arzulu girdi. Sow’un şutu, Yobo’nun isabetsiz kafası tribünleri ateşlemeye yetti. Ancak bu yüksek tempo uzun sürmedi. Sık sık faullerle kesilen maçta futbol vasatın altına düştü. Son bölüme girildiğinde ise sahneye kritik gollerin adamı Bekir çıktı. Tecrübeli savunma oyuncusu, 79’da Sezer’in kullandığı kornerde kafayla şık bir gol kaydetti: 2-1. Gerginliğin tırmandığı maçta Fenerbahçe, skoru korumayı başardı ve üç puanı hanesine yazdırdı. Gelecek hafta deplasmanda G.Saray’la karşılaşacak olan F.Bahçe, İstanbul Bş.Bld.’yi yenerek aradaki farkın açılmasına da izin vermedi.

Şükrü Saracoğlu’nda gelenek bozulmadı

Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Kadıköy’de oynadığı maçlarda bariz üstünlük sağlayan Fenerbahçe,  rakibine karşı yine kazandı. Sarı-Lacivertliler, Belediyespor ile evinde oynadığı 6. maçtan 5. galibiyetini aldı. İki takım arasında Kadıköy’deki 1 maç ise berabere sona ermişti. Bu arada Fenerbahçe, dünkü karşılaşmada 16 korner atarak rekor kırdı. Özellikle ikinci yarıda atak oynayan Sarı-Kanarya, maçtaki 15. kornerinde ise Bekir İrtegün’ün kafasıyla golü bulup skoru 2-1’e getirmeyi başardı.

Kocaman, Arena’daki sorulara hazır

F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Belediyespor maçını yöneten Süleyman Abay’ı eleştirerek derbi öncesi hakemlere ince bir mesaj gönderdi. Kocaman, “Rakibin istediğini sağlayan bir hakem vardı. Hakem sertliğe izin verdi. Ayrıca Volkan’ın sakatlığında 1 dakika geçti ama hakemin maçı uzattığı dakikaya bakınca bir standart olmadığını görüyoruz. Biz herkes için adalet istiyoruz.” dedi. Tecrübeli hoca, “G.Saray’ı takip eden gazeteciler size sadece bir soru sorma kararı almış?” şeklindeki bir yoruma ise “Onların soruları çok da umurumda değil. İstediğime yanıt verir, istediğime vermem.” cevabını verdi.

Fenerbahçe    2

İstanbul bş.bld.    1

fenerbahçe: Volkan 5, Gökhan 5 (Dk. 90+ 3 Egemen Korkmaz?), Bekir İrtegün 8, Yobo 6, Hasan Ali 5 (Dk. 67 Krasic 3), Kuyt 6, Mehmet Topal 5 (Dk. 46 Sezer Öztürk 4), Cristian 6, Meireles 7, Caner Erkin 6, Sow 6

istanbul büyükşehir belediyespor: Eduardo 3, Geraldes 5, Metin Depe 6, Zayatte 5, Ekrem Ekşioğlu 6, Gökhan Süzen 6, Cihan Haspolatlı 4 (Dk. 80 Visca ?), Mahmut Tekdemir 5 (Dk. 85 Taner Yalçın ?), Zeki Korkmaz 6, Holmen 4 (Dk. 88 Ömer Can ?), Webo 6

GOLLER: Dk. 5 Cristian, Dk. 79 Bekir İrtegün / Dk. 19 Webo

SARI KARTLAR: Cristian, Gökhan Gönül, Sow, Hasan Ali Kaldırım, Bekir İrtegün / Zayatte, Visca

HAKEMLER: Süleyman Abay 4, Ali Saygın Ögel 6, Erdem Bayık 6  STAT: Şükrü Saracoğlu

Stoch, Holosko ile evde!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, hafta içi Avrupa Ligi’nde oynanan Borussia Mönchengladbach maçının ikinci yarısında oyundan alınmasına tepki gösteren Miroslav Stoch’a, maç kadrosunda yer vermedi. Slovak futbolcunun zorlu mücadeleyi evinde Beşiktaş’ta forma giyen vatandaşı Filip Holosko’yla izlediği öğrenildi. Deneyimli hoca, Stoch’un özellikle takım arkadaşı Dirk Kuyt’a yönelik hareketinin çok yanlış olduğunu, bu sebeple öğrencisiyle görüşeceğini söylemişti. Stoch, B.Mönchengladbach sınavında kenara gelirken sinirli hareketler sergileyip, Hollandalı Kuyt’ın uzattığı eli sıkmadan direk soyunma odasına yönelmişti. Bu sezon Sarı-Lacivertlilerin Süper Lig, Avrupa kupaları, TFF Süper Kupa ve Ziraat Türkiye Kupası’nda yaptığı toplam 26 resmî karşılaşmada 18’e giren Stoch, ilk kez kadro dışı kaldı. 29 müsabakanın 19’unda forma giyen Slovak yetenek, 7’sinde yedek kulübesinden çıkmamıştı. Milos Krasic ise Süper Lig’de 5 randevu sonra 18 kişi arasına dahil oldu. Performansındaki düşüşten ötürü ligdeki son 5 sınavda şans bulamayan Sırp forvet, en son 9. haftada, Medical Park Antalyaspor karşısında 11’de sahaya çıkmıştı.