YARSAV'ın açıklaması sonrası Fenerbahçe hisseleri yaklaşık yüzde 8 değer kazandı. Güne 29,9 lira seviyesinden başlayan hisseler açıklamanın ardından 32 lirayı aştı.

Yargıtay: Böyle bir usul yok

Ancak YARSAV'ın açıklamasından kısa bir süre sonra bu kez Yargıtay'dan bir açıklama geldi. Açıklamada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, şike davasında Yargıtay 5. Ceza Dairesinin kararıyla ilgili itiraz dilekçelerini incelemeyi sürdürdüğü, "yeniden inceleme kararı alma" gibi bir usul bulunmadığı bildirildi.

Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 308. maddesi gereği, Başsavcılığın sanıkların lehine yapacağı itirazlarda süre sınırlaması bulunmuyor.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Daire kararına itiraz etmezse dosyayı İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesine gönderecek. Bu durumda mahkeme, işlemleri tamamlayıp dosyayı İnfaz Savcılığına ulaştıracak. İnfaz Savcılığı da Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu ceza alan sanıklar için infaz süresi hesaplayarak, gerekenler kişiler için yakalama kararı çıkaracak.

Başsavcılık, sanıkların lehine itiraz ederse dosya Yargıtay Ceza Genel Kuruluna gidecek.

Yıldırım: Siyasi bir karar

Yargıtay 17 Ocak'ta, şike davasında verilen cezaları onamıştı. 6 yıl 3 aylık cezası onanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım 30 ay daha hapis yatacaktı. Yıldırım ise kararın siyasi olduğunu söylemişti.

Beşiktaş'ın eski yöneticisi Serdar Adalı ve eski teknik direktörü Tayfur Havutçu'ya verilen cezalar usul yönünden bozulmuştu.

Trabzonspor'un eski başkanı Sadri Şener ve asbaşkanı Nevzat Şakar ise beraat etmişlerdi.