Yeni transferler ile kaynaşmanın henüz sağlanamadığı, bunun için biraz daha süreye ihtiyaç duyulduğu açıkça görünürken, takımın Alex'ten sonraki kaptanları Volkan Demirel ve Selçuk Şahin devreye girerek takım ruhunu yeniden yapılandırmaya çalışacak.

Sezon başında başlayan Aykut Kocaman-Alex krizinin takım üzerinde olumsuz etkisinin yaraları yavaş yavaş sarılırken, bu süreçte Brezilyalı kaptanı yalnız bıraktıklarını ve Alex'in kendi sorunlarıyla uğraşırken takıma motivasyon ve arkadaşlık bağlarını güçlendirme adına etkili olamadığını düşünen Volkan ve Selçuk devreye girme kararı aldı. Geçtiğimiz dönemde Alex'in bu konudaki en büyük yardımcısı Emre Belözoğlu olurken, şimdi kadroda olmayan bu oyuncunun yerine Selçuk ve diğer yerli futbolculardan Gökhan, Caner, Bekir, Mehmet Topuz gibi isimler de ellerinden geleni yapıp takımı ruhunu yeniden yerleştirmeye çalışıyor. Antrenman ve maçların yanı sıra dışarıda daha sık görüşmeyi ve aileleri ile beraber etkinlikler düzenlemeyi düşünen futbolcular böylelikle Alex'in yükünü de hafifletmiş olacaklar.

Alex ile başlayan krizden dolayı sekteye uğrayan takımdaki arkadaşlık ortamının yeniden eski düzeyine getirilmesi için yoğun çaba harcanacak. Kısa süre içinde yeni transferler Meireles, Krasiç ve Kuyt ile olan bağlar da artırılacak ve Volkan ile Selçuk olmak üzere birlik mesajı vermeye ve bundan sonra daha çok birarada olarak takım ruhuna katkı yapmaya devam edilecek.


UD(UD/FG)