Bursa Sanayici ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) ile Kalite Derneği Bursa Şubesi tarafından düzenlenen sempozyuma katılan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, sempozyumun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "Olağan genel kurulun 12 Mayıs'ta yapılacağını ve Aziz Yıldırım'ın tekrar başkan olmasını bekliyor musunuz?" şeklindeki soruya Özdemir, şu yanıtı verdi:

"12 Mayıs ilk günümüz. Çoğunluk sağlanamazsa 19 Mayıs'ta Olağan Seçimli Fenerbahçe Genel Kongresi var. Örnek bir kongre yapacağız. Çünkü 3 Temmuz'dan bu yana geçirdiğimiz sıkıntılı, problemli dönemde taraftarlarımız, kongre üyelerimiz, yüksek divan kurulu üyelerimiz gerçekten Fenerbahçe yönetimine destek oldular. Onların sayesinde bu noktalara geldik. Bize yakışan kongre yapacağız. Önümüzde 1 aydan fazla zaman var. Ne olacağını bilmiyorum. Aziz Yıldırım'ın aday olması söz konusudur. Aday olabilir, olacaktır da inşallah. Olduğunda göreceğiz tabii. Demokratik bir seçim olacak. Bu kararı verecek olan Fenerbahçe Kongre Üyeleridir. 14 bin civarında kongre üyemiz var. Fenerbahçe'nin önümüzdeki 3 yıl yöneteceği başkan ve yönetim kurulu seçecek. İyi bir kongre ve seçim olacağına inanıyorum. Netice olarak Türk sporuna, Fenerbahçe'ye çok önemli katkılar sağlayacak bir yönetimin ve başkanın seçilmesi gerekecek."

"AZİZ YILDIRIM BÜTÜN MESAİSİNİ FENERBAHÇE'YE VERİRDİ"

"3 temmuzdan bu yana kişisel yaşamınızda ne gibi değişiklikler oldu?" şeklindeki soruya ise Özdemir, kendisinin başkanvekili, Aziz Yıldırım'ın da başkan olduğunu hatırlatarak, kendisinin ayrı görevlerinin bulunduğunu dile getirdi. Aziz Yıldırım'ın bütün mesaisini Fenerbahçe'ye verdiğini söyleyen Özdemir, "Onun bütün yükü bizim üzerimize kaldı. Ben, yönetim kurulu arkadaşlarımız, hepimiz hep beraber götürmeye çalıştık. Sayın Aziz Yıldırım tabii Fenerbahçe'ye çok mesai verirdi. Çok yükünü kaldırırdı. Bizler ona yardımcı olurduk. Bir anda bütün yükler benim üzerime gelmeye başladı. Ben de onu yönetim kurulu toplantılarında yapmış olduğumuz görev ve sorumlulukları arkadaşlarıma dağıttım. Bu yetki ve sorumluluk bilinci ile yürütüyoruz. Ama yine büyük yük bana düşmekte. Her dalda finallere kalıyoruz, yarı finaller oynuyoruz. Bunlar için de zaman gerekli. Benim iş hayatımda da önemli bir zamanı Fenerbahçe'ye ayırma durumum oldu. Helal olsun. " dedi.

"TÜRKİYE KUPASININ HASRETİNDEYİZ"

Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası ve Süper Final şansının sorulması üzerine ise Özdemir, "Kupada yarı finalde oynayacağız. Karabükspor ile tarafsız sahada oynayacağız. Karabükspor da ligin iyi takımlarından bir tanesi. Diğer taraftan da Bursaspor ile Eskişehirspor maçının galibi ile oynayacağız. İki takım da iyi takım. Ama şu anda ilk hedefimiz finale kalmak. Fenerbahçe bundan evvel çok yakın zamanda da 5 defa finale kaldı. Hep kaybettik. Bakalım bu sefer inşallah kazanma şansımız olur. 29 yıldır bu kupanın hasretindeyiz. İnşallah bu sene alacağız. Süper Final'e gelince Türkiye'nin 4 tane eski şampiyon olmuş takımı şu anda play offta oynayacak. Süper Final dedik onun ismine. Tabii 5 puan geriden başlıyoruz. Kendi evimizde ve deplasmanda oynayacağımız maçlarda galibiyet serimizi devam ettirirsek Süper Final'den de şampiyon çıkma durumumuz var. Allah'tan istediğim bu sene de süper kupayı alıp bu sıkıntılı dönemde üzüntü duyan, yaşananlara üzülen taraftarımızın yüreğine su serpmiş olup, mutlu ederiz onları" diye konuştu