Kazananlar kulübü

Mersin karşısında daha 7. dakikada duran toptan yediği golle geriye düşen F.Bahçe, Mehmet Topal ve Cristian'ın golleriyle 3 puanı almayı bildi Heykeli dikilen adam Alex, beraberlik golünün ortasını yaptı. Sivas maçında 18'e alınmayan Cristian galibiyeti getiren isim oldu Kadıköy'de yenilmezlik serisini 45 maça çıkaran Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde perşembe günü oynayacağı Marsilya maçı öncesi moral buldu
Kazananlar kulübü

MAÇIN GOLLERİ
 7'de kazanılan serbest vuruşu Ben Yahia kullandı. Top önce barajdaki Meireles'in kafasına sonra direğe çarparak filelere gitti: 0-1.. 45+1'de Alex sol köşeden kesti, öndirekte Gökhan indirdi, Mehmet Topal tek vuruşla ağları buldu: 1-1. 89'da topun başında Meireles ve Cristian kaldı. Portekizli, ceza sahasına doldurmak yerine, Cristian'la paslaştı. Sonradan giren Cris, topu sürdü ve ceza sahasına yakın bir yerden çok sert vurdu. Top 90'a gitti: 2-1.

MAÇIN KRİTİK ANLARI
 Fenerbahçe kazanmasına rağmen oldukça sancılı bir maç geçirdi. Sarılacivertlilerde özellikle Alex de Souza ve Gökhan Gönül yakaladıkları fırsatları değerlendirmede şanssızdılar. Gökhan, 20 ve 62'de öndirekten iki mükemmel kafa vurdu. İlki kaleciye ikincisi direğe takıldı. Alex de Souza da 45 ve 72. dakikalarda aldığı arapaslarla Sehic ile karşı karşıya kaldı. Kaptan, ikisinde de kaleciyi geçemedi. Bu 4 net pozisyonun değerlendirilememesi maçı zora soktu.



MAÇIN ADAMI
 Fenerbahçe orta sahası maça damgasını vurdu. İlk yarıda Mehmet Topal attığı golün yanı sıra, rakibin ataklarını kesmede çok başarılıydı. İkinci yarıda yerine giren Cristian galibiyeti getiren mükemmel gole imza attı. Raul Meireles de ilk maçı olmasına rağmen ortaya koyduğu mücadele ve kalitesiyle alkışı hak etti. Tek isim yerine "Maçın kilidini orta saha çözdü" demek daha doğru bir yorum olur.

Alex kendi rekorunu egale etti
Mersin maçından 2 gün önce 36. yaşına giren, önceki gün heykelinin açılış töreninde büyük gurur yaşayan Alex, dün 11'de sahaya çıktı... Kaptan ilk yarıda kullandığı 9. kornerin ortasında Mehmet Topal'ı golle buluşturup beraberlikte rol oynadı ancak kendi adına gol atamadı. F.Bahçe'de 242 maçta 136 gol atan Alex, son 8 lig maçında gole hasret kalırken 2005-2006 sezonundaki üst üste 8 maçta gol atamama rekorunu egale etti. Kaptan ligde en son geçen yıl 32. haftada Bursa ağlarını havalandırmıştı.