Fener 4 köşe!

Sarı-lacivertliler, sahasında konuk ettiği Beşiktaş’ı ikinci yarıdaki oyunuyla devirdi. İlk 20 dakikada yağmur gibi şut atan rakibini, etkili savunmasıyla durdurmayı başaran Fenerbahçe Ülker, Beko Basketbol Ligi’nde 4’te 4 yaptı


İlk dakikalarda Christopher ile art arta üçlükler bulan Beşiktaş, 3. dakikada 10-0 öne geçti. Ömer Onan’ın basketfaul sayısıyla suskunluğunu bozan Fenerbahçe, savunmada aksayınca Beşiktaş, 6. dakikayı da 18-8 önde geçti. Ancak savunma performansını artıran Fenerbahçe Ülker, Bogdanovic ve İlkan’ın da devreye girmesiyle 9. dakikada farkı 1 sayıya (18-17) indirdi, ancak ilk periyodu da Beşiktaş, 21-17 üstün bitirdi.
Dışarıdan çok yüzdeli şut atmayı sürdüren Beşiktaş, rakibinin boyalı alan basketlerine rağmen, üstünlüğünü korumayı başardı. 14’te 8 üç sayı isabeti bulan Beşiktaş, devreyi de 44-39 galip tamamladı.
İkinci yarıya Beşiktaş Vidmar ve Cevher’in sayılarıyla başlayarak farkı 7 sayıya yükseltti. 24. dakika 56-49 Beşiktaş üstünlüğüyle geçildikten sonra, hücumda tempoyu yükselten Fenerbahçe Ülker, önce Oğuz, ardından da Bogdanovic’in üç sayılık basketleriyle farkı hızla azalttı, 29. dakikada Ömer Onan ile 64-62 ilk kez öne geçtiği maçta 3. çeyreği 68-64 galip tamamladı.
Sonda rahatladı
Son periyoda da hızlı giren Fenerbahçe Ülker, Preldzic ve Andersen ile farkı artırarak, 72-64’te 8 sayılık üstünlüğü yakaladı. Ömer Onan’ın üçlüğü ile 38. dakikada 79-70 ile 9 sayılık farkı da bulan Fenerbahçe Ülker, kalan bölümde faul çizgisinden hatalar yaparak farkın 4’e inmesine engel olamasa da, salondan 83-74 galip ayrılmayı başardı.

Bo McCalebb oynamadı

THY Avrupa Ligi’nde de Türkiye’yi temsil eden iki ekibin kozlarını paylaştığı karşılaşmada, Fenerbahçe Ülker’de sakatlığı bulunan Bo McCalebb forma giymedi. Sarı-lacivertli takımın son iki lig maçında oynamayan yıldız basketbolcu, derbi mücadelesini de saha kenarında izledi. Öte yandan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Roberto Iniguez De Heredia da karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

Tribünler doldu

Fenerbahçe Ülker ile Beşiktaş arasında oynanan derbiyi, siyah-beyazlı taraftarlar salonda izleyemedi. Ülker Sports Arena’da yapılan mücadelede, ‘Üç Büyükler’ arasındaki anlaşma uyarınca, konuk Beşiktaş’ın taraftarları salonda bulunamadı. Fenerbahçeli taraftarlar ise salonun büyük bölümünü doldurarak, takımlarına destek verdi.

‘Beraber hareket etmek çok önemli’

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Simone Pianigiani, Beşiktaş önünde maça iyi başlayamadıklarını, ancak ortaya koydukları iradeyle galibiyete ulaştıklarını söyledi.
Takım oyununu tam olarak sahaya yansıtıp galip geldiklerini belirten tecrübeli çalıştırıcı, “Beraber hareket ederek kazanacak noktaya gelmek önemliydi. Takım olarak genç oyuncularımızın da seviyesini yükseltmeye çalışıyoruz. Örnek olarak bugün büyük deneyim yaşayan İlkan Karaman’ı verebiliriz. İyi yaptıklarının yanı sıra hataları da oldu. Genelde baktığımızda yeni bir takımız. Bu yeni ekibin birlikte olması kolay değil. Bu nedenle bu takımın zamana ihtiyacı var” dedi.
Kenardan gelen oyuncuların skor yükünü sırtlamasına da değinen Pianigiani konuşmasını şöyle noktaladı: “Derin bir kadromuz var ve bu seviyedeki takımlar için olması gereken de bu. Avrupa Ligi’nde farklı, Türkiye Ligi’nde farklı oyuncular bize katkı verebiliyor.”

‘Oyun disiplininden koptuk’

Beşiktaş Başantrenörü Erman Kunter, Fenerbahçe mağlubiyetini 3. çeyrekte oyun disiplininden kopmalarına bağladı. Farklı CSKA mağlubiyetinin ardından böyle bir maça çıkmanın kolay olmadığını belirten Kunter, “Oyun disiplinimizi 40 dakikaya yayamıyoruz. Son çeyrek, yeniden oyuna tutunduk ama çok geç oldu” dedi. Tecrübeli hoca, pas yapan bir takım oluşturmak istediklerini fakat bunun zaman alacağını vurguladı.