Fatih Terim göreve geldiğinden beri araları açık olduğu iddia edilen yönetici Adnan Öztürk'ün hazırladığı projeye göre; sarı kırmızılı yönetim Fatih Terim'e, Sportif A.Ş'nin yönetim kuruluna girmesi için bir teklif hazırladı. Bilindiği gibi Sportif A.Ş'nin yönetim kurulu başkanlığını Ünal Aysal, genel müdürlüğünü ise Lütfü Arıboğan yürütüyor. Adnan Öztürk'ün projesine göre Fatih Terim, yönetim kurulunda Lütfü Arıboğan ile eşit statüde görev yapacak ve futbolun idari ve ekonomik kararlarında diğer yönetim kurulu üyeleriyle birlikte karar verici mekanizmada yer alacak.

Bu proje ile Türkiye'de ilk kez bir teknik adam, eşofmanlarıyla görev yapmanın yanısıra ceketini giyip yönetici olarak da hizmet verecek. Projeyi geliştiren G.Saray Yöneticisi Adnan Öztürk, Terim'in Türkiye'de diğer teknik adamlardan farklı bir yerde olduğunu belirtip, G.Saray ile özdeşleşmiş bir kişiliğe sahip bulunduğunu, kulübün Divan Kurulu üyesi olduğuna dikkati çekerek konuyu şöyle açıklıyor: "Fatih Terim zaten sadece teknik olarak görev yapmıyor ki, futbolun bütün kararlarını alan kişi zaten Terim. Bir oyuncunun ekonomik maliyetlerini de, en az biz yöneticiler kadar Fatih Terim de kulübün lehine düşünüp, kararlar alıyor. Bu yüzden işin gerçek ehlinin de karar mekanizmasında olması gerekir."

Adnan Öztürk'ün bu konuda hazırladığı raporu başkan Ünal Aysal'a sunduğu ve başkanın kabul etmesi durumunda Fatih Terim'in, teknik direktörlük görevinin yanısıra Sportif A.Ş Yönetim Kurulu'nda görev yapmaya başlayacağı öğrenildi.


KÇ(UD/FG)