Transfer çalışmalarını büyük oranda tamamlayan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, 4 futbolcuyu kesin olarak gözden çıkarttı. Kadroyu daraltmak için çalışmalarını sürdüren sarı-kırmızılı teknik heyet, Milan Baros, Çağlar Birinci, Yiğit Gökoğlan ve Ceyhun Gülselam'ın biletini kesti.

Sporx'in haberine göre; Milan Baros'u Ricardo Quaresma ile takas etmeyi planlayan ancak Beşiktaş cephesinden gelen açıklamayla planları suya düşen Galatasaray Yönetimi, geçen hafta menajer Pavel Paska ile özel bir görüşme gerçekleştirerek Çek golcüye kulüp bulunmasını istedi.

Baros için bonservis indirimi talebini geri çeviren sarı-kırmızılı yönetim, Çek golcü için 3 milyon euroluk bonservis bedeli belirledi. Milan Baros'u elden çıkartmanın yollarını ayıran Galatasaray, diğer bir yandan da Çağlar Birinci, Ceyhun Gülselam ve Yiğit Gökoğlan için kulübe ulaşacak olan teklifleri değerlendirmeye aldı.

Fatih Terim'in taktik antrenmanlarda takımda ayrı olarak çalıştırdığı Milan Baros, Çağlar Birinci, Ceyhun Gülselam ve Yiğit Gökoğlan ile hangi kulüpler ilgileniyor ve bu 4 oyuncunun da son durumlarını özetleyen gelişmeleri sizler için derledik.

MILAN BAROS: Aldığı 2.7 milyon euro garanti ücretten dolayı Galatasaray'dan ayrılmak istemeyen Baros'a ABD, Katar ve Çin'den bazı teklifler ulaştı ancak Çek golcü bu teklifleri 1.8 milyon euro yıllık ücret seviyesinde kalmasından dolayı geri çevirdi. Ali Dürüst ve Ali Gürsoy ikilisi, bir hafta önce Baros'un menajeri Pavel Paska ile başkan Ünal Aysal'ın oteli Ottoman'da bir araya geldi ve Çek futbolcuya acil olarak kulüp bulunması istedi. Galatasaray Yönetimi, Baros'un takımdan ayrılması için gerekli bonservis kolaylığının da yapılacağını ifade etti. Çek basınına açıklamalarda bulunan Paska, Baros için İspanya'dan bazı teklifler geldiğini ancak ekonomik sebeplerden dolayı bu tekliflerin geri çevrildiğini belirtti.

ÇAĞLAR BİRİNCİ: Sol bekte Hakan Balta'nın alternatifinin olmamasına rağmen Çağlar Birinci'yi defterden silen Fatih Terim, tecrübeli savunma oyuncusunu kadro düşünmediğini dile getirdi. Sol bek transferi için bir süredir Taffarel'in önerdiği Carlinhos ile ilgilenen Galatasaray, Çağlar Birinci'yi bonservisi ile birlikte elden çıkartmanın planlarını yapıyor. Çağlar için kulübe ulaşan kiralık tekliflerini şimdilik değerlendirme dışı tutan sarı-kırmızılı yönetim, 27 yaşındaki oyuncunun da takımdana ayrılması için kolaylık gösterecek. Çağlar Birini için gündemde olan tek ciddi takım var; o da Trabzonspor!

YİĞİT GÖKOĞLAN: Manisaspor'dan büyük umutlar ile transfer edilen ancak sarı-kırmızılı forma altında yakaladığı şansı iyi değerlendiremeyen Yiğit Gökoğlan'ın Antalyaspor macerası başlamadan bitti! Galatasaray'ın Necati Ateş'in müadili olarak Antalyaspor'a gönderdiği Yiğit için Antalyaspor kiralama bedeli ödemeyeceği bildirince transfer süreci de darbe yemiş oldu. Fatih Terim'in kadrosunda düşünmediği Yiğit için 'kiralık' formülünü düşünen Galatasaray, son dönemde Sercan Yıldırım transferiyle sıcak ilişkiler kurduğu Bursaspor ile flört halinde... Yiğit için Bursaspor'un dışında Akhisar Belediye, Gaziantepspor ve Elazığspor da nabız yoklamaya başladı.

CEYHUN GÜLSELAM: Fatih Terim'in geçen sezon başında Trabzonspor'dan transfer ettiği Ceyhun Gülselam'ın sarı-kırmızı macerası kısa sürdü. Orta alana yapılan Hamit ve Melo takviyeleri ile kendisini bir anda kadro dışında bulan Ceyhun, yedek kulübesinde dahi görev bekleyecek durumda değil! Terim tarafından hazırlık maçlarında verilen şansı da iyi kullanamayan yetenekli orta saha oyuncusu için Karabükspor, Kasımpaşa ve Akhisar Belediyespor nabız yokluyor. Galatasaray, Ceyhun'u kiralık olarak gönderecek.

FOTOSPOR