Alacaklarını tahsil etmek için icra memurlarıyla Eyüpspor Kulübü'ne giden Şaban Topaslan, yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 15 yıldır malzeme veriyorum. Ancak 2009 yılından beri Eyüpspor Kulübü derneğine verdiğim spor malzemelerinin bedellerini bugüne kadar tahsil edemedim. Bu konuda gerek kulüp yönetim kurulu başkanı Şevket Sever, gerek kulüp onursal baksanı Eyüp Belediye başkanı İsmail Kavuncu borcun en kısa zamanda ödeneceğini defalarca söylediler. Ancak 4 yıldır ödeme yapılmadı. Bu yüzden kendi borçlarımı ödeyemez duruma geldim. Yıllardır ekmeğini yediğim ve semtimin gönlümün takımı olan Eyüpspor'a bunları asla yapmak istemezdim. Zaten istemediğim için tam 5 yıldır ordan buradan borç alarak kulübü idare ediyorum. Ama artık çaresiz kaldım. Elimde avucumda ne varsa sattım ve bir türlü derdimi ne Onursal Başkan İsmail Kavuncu'ya, ne Belediye Başkan Yardımcısı Metin İşeri'ye, ne de Kulüp Başkanı Şevket Sever'e anlatamadım. Çok üzgünüm ama aynı zamanda bir alacaklı olarak da çok çaresiz kaldım" dedi.

AVUKATLAR: "KULÜP YÖNETİCİLERİ TARAFINDAN BORÇLARININ ÖDENMESİ YÖNÜNDE BİR GİRİŞİMDE BULUNULMADI"

Şaban Topaslan'ın avukatları Esennur Ezgi ve Sema Akçadağ Kaya ise yaptıkları açıklamada, haciz yapılmadan önce kulüp başkanı ve yöneticilerin tüm aramalarına rağmen telefonlarına çıkmadıklarını belirterek, "Haciz mahalinde kulüp müdürü ile görüştük, uzlaşma zemini sağlayabilmek açısından kulüp başkan veya diğer yetkililerinin haciz mahalline iştirak etmelerini talep ettik. Ancak defalarca telefon görüşmelerine ve haciz işleminin yapılacağını bilmelerine rağmen hiç bir yönetici ile muhatap olamadık ve haciz mahalline intikal etmediler. Bu yüzden kısmı haciz ve muhafaza işlemleri başladı. Kulübün tüm başarılarını simgeleyen kupalarına, plaketlerine ve diğer bir kısım menkul mallarına haciz ve muhafaza işlemi tatbik edilmiştir. Tüm bu icra işlemlerine rağmen yine kulüp yöneticileri tarafından borçlarının ödenmesi yönünde bir girişimde bulunulmamış aksine müvekkilimizin şahsına ve onuruna yönelik Eyüpspor Kulübü'nün sosyal paylaşım sayfalarında hakaret içerikli sözler sarf edilmiştir. Müvekkilimiz Şaban Toparslan Eyüp semtinde yıllardır esnaflik yapan ve Eyüp camiasınca bilinip ve sevilen saygı deger bir insan olduğu için bu ve bundan sonraki şahsi saldıralara karşı yasal işlemler başlatmak üzere yasal haklarımızı saklı tutuyoruz" diye konuştu.

BİR GRUP KİŞİLER KULÜBÜ BASTI

Bu arada haciz işlemleri sırasında kulübe gelen bir grup, Şaban Topaslan'a hakaretlerde bulundu. Kulübün içine kadar giren gruptakiler daha sonra polis tarafından uzaklaştırıldı.

HACİZ SIRASINDA BAŞKAN VE YÖNETİCİLER SAHADA 

Haciz işlemleri sırasında kulüp başkanı Şevket Sever ile yeni yönetim kurulu üyeleri kulübe giderek tesis sahasında maç yapmaları dikkat çekti. Haciz yapıldığı sırada kulübe gelen yöneticiler, bir süre tesis bahçesinde beklediler. Daha sonra haciz işlemlerine aldırış etmeden kulübün sahasında maç yaptılar. Daha sonra Şaban Topaslan'ın avukatları ve haciz memurları, haciz işlemlerinin ardından kulüpten ayrıldılar.



GH (RT)