8 yıl önce Hırvatistan'ı geçerek yarı finale çıkan Ay-Yıldızlılar, Paris'te ise 20 yıl önceki maçı andıran D Grubu'ndaki ilk maçında sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Hırvatistan'a galiblyeti getiren nefis vole golü, 41. dakikada Real Madrid'de forma giyen Modric'den geldi.

Cenk ilk 11'de

Türkiye karşılaşmaya Volkan; Gökhan, Hakan, Mehmet, Caner; Selçuk, Ozan; Hakan, Oğuzhan, Arda; Cenk onbiriyle başladı.

Hırvatistan ilk devre boyunca özellikle sağ kanattan etkili akınlar gerçekleştirdi. Türkiye ise 3. bölgede etkili olmakta zorlandı, ilk ciddi gol pozisyonuna ancak 29. dakikada Ozan'la girebildi. Yine de devre arasına berabere girilecek diye düşünürken, Hırvatistan Modric'in uzaktan nefis volesiyle öne geçti.

Arda ve Hakan tutuktu

Türkiye ikinci yarıya Hakan-Volkan değişikliği ile başladı. Ancak ikinci yarıda baskıyı daha da arttıran Hırvatların Srna ve Perisic'le iki topları da direkten döndü. Arda-Burak ve Cenk-Emre Mor değişiklikleri de Ay-Yıldızlıları fazla canlandırmadı. Hırvatistan sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Türkiye yüzde 51 oranında topa sahip olmasına karşın, gerek şutlarda (9-19), gerek kaleyi bulan şartlarda (2-6), net şekilde gerideydi.

Karşılaşma sonrası iki takımın teknik direktörlerinin yorumları şöyleydi:

Fatih Terim: Henüz başlayamadık

Fatih Terim: "Biz bitti demeden bitmez" diyoruz ama bitmesi için başlamak lazım, henüz başlayamadık...Maalesef turnuvalara iyi başlayamıyoruz. Üzgünüm ama dersler çıkaracağız.

Ante Caric: Luka (Modric) gerçekten hakkında konuşulmayı hak ediyor. Özellikle de bu maçtan sonra...Hırvatistan forması ile en iyi maçlarından birini oynadı. Çok iyiydi ve liderimizdi.

Almanya Ukrayna'yı 2-0'la geçti

Günün diğer maçlarında ise C Grubu'nda Almanya Ukrayna'yı 2-0'lık skorla yenerken, Polonya 1-0'la Kuzey İrlanda maçından üç puan çıkardı.

D Grubu'nun diğer maçında Pazartesi günü TSİ 16.00'da İspanya ile Çek Cumhuriyeti karşı karşıya gelecek.

Pazartesi gününün diğer maçları ise İrlanda Cumhuriyeti-İsveç ve turnuvanın ilk büyük maçı olarak gösterilen İtalya-Belçika.

Ay-Yıldızlılar ise Cuma günü Nice'de İspanya'yla, 21 Haziran'da da Lens'te Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

Türkiye'nin 24 takım arasında son 16'ya kalması için ya grubu ilk iki sırada tamamlaması, ya da altı üçüncüden en iyi dördü arasına girmesi gerekiyor. (BBC)