A milli Takım, Euro 2020 açılış maçında İtalya'yla karşılaşacak. Ay Yıldızlılar'ın en büyük avantajlarından biri tecrübesiyle teknik direktör Şenol Güneş olacak. 

İtalya'nın başkenti Roma'daki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. A Grubu'nun ilk maçında Hollandalı hakem Danny Makkelie düdük çalacak. 

Tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'nın açılış maçında boy gösterecek A Milli Takım, İtalya karşılaşması öncesinde sakat oyuncu bulunmuyor.

Türkiye'nin oyuncu kadrosu:

Uğurcan, Zeki, Merih, Çağlar, Umut, Okay, Kenan, Ozan Tufan, Yusuf, Hakan ve Burak.

İtalya: Donnarumma, Spinazzola, Chiellini, Bonuci, Florenzi, Locatelli, Jorginho, Barella, Berraddi, Insignie, İmmobilie

Roma Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşmayı yaklaşık 17 bin taraftar tribünden izleyecek. 

TÜRKİYE 5. KEZ AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI'NDA

Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda 5. kez finallerde yer alıyor.

Eski istihbaratçı Maassen yeni parti kuruyor Eski istihbaratçı Maassen yeni parti kuruyor

A Milli Futbol Takımı, 1996, 2008 ve 2016'da Fatih Terim, 2000'de de Mustafa Denizli yönetiminde finallerde sahaya çıktı. A Milli Takım, ilk kez Şenol Güneş yönetiminde Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek.

1996'da İngiltere'nin düzenlediği finallerde Türkiye, gruptaki 3 maçını gol atamadan, yenilgiyle tamamlayarak elendi. 2000 yılında Hollanda ve Belçika'nın ortaklaşa düzenledikleri finallerde ise Türkiye, gruptan çıkıp, çeyrek finalde Portekiz'e yenilerek, organizasyona veda etti.

A Milli Takım, Fatih Terim yönetiminde katıldığı EURO 2008'de ise büyük bir başarıya imza atarak, yarı finale kadar yükseldi. Almanya'ya 3-2 yenilen Türkiye, Avrupa Şampiyonaları tarihindeki en iyi dereceye imza attı. Milli Takım, 2016'da Fransa'da düzenlenen turnuvada ise grup maçlarını 3 puanla 3. sırada tamamlayarak elendi.

Milliler, İtalya mücadelesiyle 2021 yılındaki yedinci maçına çıkacak.