Son çeyrek finalisti belirleyecek olan mücadelede İzlanda büyük bir süprize imza atarak İngiltere’yi 2-1 yendi ve adını son sekiz takım arasına yazdırdı.

İzlanda tarih yazıyor

Tarihinde ilk kez katıldığı şampiyonada başarılarına bir yenisini daha ekleyen İzlandalılar güçlü rakibini Sigurdsson (6.) ve Sigthorsson’un (19) golleriyle (fotoğrafta) geçti. Wayne Rooney’nin golü (4.) İngilizlere yetmedi. İzlanda çeyrek finalde ev sahibi Fransa ile karşılaşacak.

İtalya şampiyonu devirdi

Cüneyt Çakır’ın yönettiği EURO 2016 son 16 turu maçında son iki turnuvanın şampiyonu İspanya’yı 2-0 yenen İtalya çeyrek finale yükseldi. ‘Gök Mavililer’in gollerini Chiellini (33.) ve Pelle (90+2) kaydetti (fotoğrafta). İtalya böylece dört yıl önceki 4-0’lık final mağlubiyetinin rövanşını da almış oldu.

İtalya’nın rakibi Almanya

Büyük bir şampiyonluk adayını saf dışı bırakan İtalyanlar’ı çeyrek finalde bir başka iddialı ülke Almanya bekliyor. İtalya son olarak 2012’deki Avrupa Şampiyonası yarı finalinde rakibini 2-1 yenmişti. Şimdi Almanya Cumartesi günü Bordeaux’daki maça rövanş için çıkacak.

Belçika çok farklı

Pazar günü oynanan günün 3. son 16 maçında Belçika Macaristan’ı 4-0 yenerek adını çeyrek finale yazdıran 6. takım oldu. ‘Kırmızı şeytanlar’ı turnuvanın şu ana kadarki en farklı galibiyetine götüren golleri Alderweireld (10.), Batshuyai (78.), Eden Hazard (80.) ve Carrasco (90+1) attı. Belçika çeyrek finalde Galler ile eşleşti. Macarlar için turnuva sona erdi.

Almanya zorlanmadı

Son 16 turunda Slovakya ile karşılaşan Alman milli takımı rakibini rahat bir oyundan sonra 3-0’lık skorla yenerek adını çeyrek finale yazdıran 5. takım oldu. ‘Panzerler’in gollerini Boateng (8.), Mario Gomez (43.) ve Draxler (63.) kaydetti. Mesut Özil penaltı atışından yararlanamadı.

Ev sahibi Fransa çeyrek finalde

26 Haziran Pazar günü Lyon kentinde oynanan son 16 turu mücadelesinde ev sahibi Fransa, İrlanda Cumhuriyeti’ni 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. ‘Horozlar’ ilk yarısını 1-0 yenik kapattığı karşılaşmayı ikinci yarıda bulduğu gollerle çevirmeyi bildi.