Galler ile Belçika TSİ 22.00'de başlayacak maçta Lille'de karşı karşıya gelecek.

B Grubu'nu 6 puanla birinci bitiren Galler, Kuzey İrlanda'yı 1-0 yenerek tarihinde ilk kez turnuvada çeyrek finale kalma başarısı göstermişti.

Turnuvadaki en büyük başarısı 1980'de oynadığı final olan Belçika ise E Grubu'nu ikinci bitirdikten sonra Macaristan'ı 4-0 yenerek tur atlamıştı.

EURO 2016'da iki takım da şu ana kadar 3 galibiyet 1 mağlubiyet aldı, Belçika son üç maçında gol yemedi.

Bale mi, Hazard mı?

Bu akşam oynanacak olan maçta iki takım da, aynı zamanda süper starları olan kaptanlarına güveniyor.

Galler kaptanı Gareth Bale 4 maçta 3 gol atarken, Belçika kaptanı Eden Hazard giderek yükselen formuyla dikkat çekti ve Macaristan maçında mükemmel bir futbol sergiledi.

Çeyrek final öncesi yaptığı açıklamada Galler Menajeri Chris Coleman kendileri için yaklaşık son 60 yılın en önemli maçına çıkacaklarını söyledi. Galler, 1958 Dünya Kupası'nda çeyrek final oynamış, turnuvayı şampiyonlukla kapatan Brezilya'ya 1-0 yenilmişti.

Lille'deki maçta yaklaşık 20 bin Galler taraftarı stadyumda takımlarını destekleyecek. Ülkelerinin sınırından yaklaşık 16 kilometre uzakta olan Lille'e maç için yaklaşık 150 bin Belçikalı taraftarın gitmesi bekleniyor.

EURO 2016'da çeyrek finalin diğer maçlarında Cumartesi günü Almanya-İtalya, Pazar günü de Fransa-İzlanda karşılaşmaları oynanacak.

Turnuvaya verilecek iki günlük aradan sonra yarı final maçları 6 ve 7 Temmuz'da, final maçı ise 10 Temmuz'da oynanacak.