Galler tutulmuyor

Galler ilk kez katıldığı Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde başarılarına bir yenisini daha ekledi. Gareth Bale ve arkadaşları çeyrek finalde karşı karşıya geldikleri turnuvanın favorileri arasında gösterilen Belçika’yı 3-1 yenerek adını yarı finale yazdıran ikinci ülke oldu ve Portekiz ile eşleşti. Galler-Portekiz yarı final mücadelesi 6 Temmuz Çarşamba günü oynanacak.

Geriye düştüğü maçı çevirdi

58 yıl aradan sonra büyük bir turnuvaya katılan Galler, 1-0 geriye düştüğü maçı çevirmesini bildi. ‘Kırmızı Şeytanlar’ 13. Dakikada Nainggolan’ın şık golüyle öne geçerken Galler bu gole Williams (31.), Robson-Kanu (55.) ve Vokes ile (86.) karşılık verdi (fotoğrafta).

Almanya sahne alıyor

EURO 2016’da bu akşam çeyrek finalin dev eşleşmesi oynanacak. Almanya ile İtalya Bordeaux kentinde yarı finale yükselme mücadelesi verecek. Almanya’nın büyük turnuvalarda rakibi karşısında galibiyeti yok. Bu kez şeytanın bacağını kırmaya çalışacak. Viktor Kassai’nin yöneteceği mücadele TSİ 22:00’da başlayacak.

İlk yarı finalist Portekiz

Marsilya’da oynanan EURO 2016 çeyrek final karşılaşmasında Portekiz 90 dakikası ve uzatma bölümleri 1-1 sona eren maçta Polonya’yı penaltı atışları sonrası 5-3 yenerek adını yarı finale yazdıran ilk ülke oldu. Portekiz, yarı finalde Belçika-Galler eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Lewandowski’den erken gol

Polonya’nın yıldız golcüsü Lewandowski takımını Portekiz karşısında maçın henüz 1 dakika 40. saniyesi oynanırken 1-0 öne geçirdi. Bu aynı zamanda Avrupa şampiyonaları tarihinin en erken 2. golü oldu.

Portekiz’in yanıtı genç yıldızdan

Lewandowski’nin golüne yanıt yeni takım arkadaşı Renato Sanches’den geldi. Bayern Münih’in 35 milyon euroya Benfica’dan kadrosuna kattığı 18 yaşındaki yetenek, Polonya’ya 33. dakikada beraberliği getirdi. Kalan dakikalarda ve uzatma bölümlerinde başka gol olmayınca seri penaltı atışlarına geçildi.

Son penaltı Quaresma’dan

Grup maçlarının üçünü de beraberlikle tamamlayan, son 16 turunda uzatma bölümünde bulduğu golle tur atlayan Portekiz, çeyrek finalde de penaltılar sonrası yarı finale yükseldi. Polonyalı Blaszczykowski’nin kaleci Rui Patricio’yu geçemediği seri penaltı atışlarında takımı adına son vuruşu kullanan Quaresma, topu ağlara göndererek Portekiz’in yarı finale yükseldiğini ilan etti.

Maç öncesi saygı duruşu

Karşılaşma öncesi İstanbul ve Orlando saldırılarında hayatını kaybedenler anıldı. Terör saldırıları alkışla protesto edildi.