Talas ilçe Belediyesinin Ali Dağı’nın zirvesinde ev sahipliğini yaptığı şampiyonanın açılış törenine, Vali Şerif Yılmaz, AK Parti milletvekili İsmail Tamer, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ve davetliler katıldı.

Şampiyona hakkında bilgi veren Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, 2004 yılından bu yana belediyenin hava sporlarıyla ilgilendiğini anlattı, dünyanın en iyi pilotlarının bu şampiyonada yarışacağını söyledi.

Başkan Yıldırım, “İsviçre’nin Lozan şehrinde 2010 yılında düzenlenen toplantıda bu şampiyonanın Ali Dağı’nda yapılması kararlaştırıldı. Toplantıda, 33 üye ülkenin 32’sinin oluruyla şampiyona Kayseri’ye verildi. Biz de bu şampiyonada hem Kayseri’yi hem de Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.

18 ülkenin katılması beklenen ancak İsrail Milli Takımı’nın eşyaları Kayseri’ye gelmesine karşın sporcularının güvenlik sorunu iddiasıyla katılmadığı şampiyonada, 71 sporcu hazırlıklarını yaparken, Türk Milli Takımı’ndan ise Kamil Demirkıran, Tuğrul Yılmaz ve Hüseyin Kirişçi yarışacak. Pilotlar, 12.00-16.00 saatleri arası Tomarza, Develi ve Pınarbaşı ilçelerinde bulunan noktalara gol yapmaya çalışacak.

Yamaç paraşütü ile planörcülüğün karışımı olan yelkenkanatın süzülme prensibiyle çalışan, 15 ile 35 kilo arasında değişen ağırlığıyla 25 ile 140 kilometre hızla uçabilen serbest uçuş aracı olduğu bildirildi. Şampiyona, 8 Eylül’de düzenlenecek kupa töreniyle sona erecek.



MÖ(OE/Aİ)