Ersun Yanal, Elazığ'da 1-1 biten karşılaşmadan sonra milli takımla soru üzerine şunları söyledi:

"Ülkemizde maalesef bir trafik kazası gerçekleştiğinde iki aracın suçluları aranır ve buradaki orana göre cezalandırılır veya tahsil edilir. Bu işler başka gelişmiş ülkelerde yolu da değerlendirir eğer bir kaza, aynı yolda 40'ıncı kez yapılıyorsa, o yol değiştirilir. Bizim Türk futbolunda yolumuzu değiştirmemiz gerekiyor, ama biz hep şoför değiştiriyoruz. Uzun soluklu planlı ve programlı, bu plan ve programın devam edeceği bir sürecin yönetilmesi konusunda maalesef çok geri kaldık."

"HER ŞEY KAZANMAK ÜZERİNE KURULMUŞ"

Türk futbolunun içinde bulunduğu durumu da değerlendiren Ersun Yanal, Türk futbolunda kazanmak için bir çok değerin yitirildiğine dikkati çekerken şöyle devam etti:

"Ülkemizde şu anda Elazığspor’da dahil olmak üzere çok karmaşık bir yapıya sahip olduk, genç oyuncular üretilemiyor. Her şey kazanmak üzerine kurulmuş. Kazanmak için birçok değeri yitirmişiz 13.5 milyon çocuğumuzun olduğu bir ülkede bugün maalesef biz spor yaptıramıyoruz. Spor mu yapalım yoksa olimpiyat mı yapalım, önce spor yapalım sonra olimpiyat yapalım. Maalesef bu olguyu elimizden kaçırmış durumdayız. Bu kaçırdığımız iş sonucunda da maalesef sonuçlar böyle olur. Bir takım sahaya çıkıyor 7 oyuncusu Avrupa’da yetişmiş bu düşündürücü bir şey. O zaman biz başkasının bahçesinden koparacağımız meyveyle değil kendi yetiştirdiğimiz değerlerle bir yere gitmek zorundayız. Maalesef bunu yapamıyoruz beceremiyoruz. Sadece futbol değil, bu her branşta da çok dikkatli ve ölçülü yapmak zorundayız, Türk gençliği spor, sanat ve kültürle uğraşmak zorunda."


ŞG(GG/AÖ) FOTOĞRAF