Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, bu sezon deplasmanda ilk galibiyeti almaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Önemli bir galibiyet aldıklarını ifade eden Korkmaz şöyle konuştu:

“Futbolcularımı kutluyorum. Sahada uyguladığımız taktik ve disiplin anlayışını mükemmel yaptılar. Mücadeleleri en üst seviyedeydi. Herkes elinden geleni yapmaya çalıştı. Önemli bir galibiyetti. Görüntü olarak kolay bir maç gibi görünebilir ama çok zor bir maçtı. Doğru şeyler yaptık. Rakibimize pozisyon bile vermedik açıkçası.”

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal da takımının çok zor koşullar ve şartlar altında maça hazırlandığını söyledi. Sahalarının çok kötü olması nedeniyle gerekli antrenmanı yapamadıklarını anlatan Yanal şunları kaydetti:

“Ciddi bir problemle karşı karşıyayız. Çalışamıyoruz. Bu maçta oyunun kontrolü elimizdeyken yediğimiz bir golle mağlup duruma düştük. Aynı bunun benzeri ikinci golde oldu. Bugün kaybettik ama takım olarak çok iyi şeyler yapabileceğimize inanıyoruz. Kazanmak her şey ama bazen kazanmak her şey değil. Eskişehirspor’u hedeflerine götürecek ekibin olduğunu düşünüyoruz. Yenilgiden dolayı tepkiler mutlaka olacaktır. Ama bunu sağduyulu bir şekilde yaklaşarak değerlendirmek lazım. Şu anda en zor şartlarda, koşullarda oynayan takım biziz. En zor şartları ve koşulları lehimize çevirmeye gayret ediyoruz. Uzun zamandır antrenman yapamıyoruz. Bize saha lazım, koşul lazım. Umarım önümüzdeki hafta doğa bize müsaade eder, biz de yaparız. İstifa konusunda taraftar farklı düşünebilir. Şu anda biz yönetim ve futbolcularla birlikte bir çabanın içindeyiz. Herkes antrenman yapabiliyor ama biz yapamıyoruz. Geldiğimden buyana 7-8 gün, 10 gün değil takımla çalışıldı. Sahada takımla bir arada olamıyoruz.”

Eskişehirspor’dan Kardemir Karabükspor’a transfer olan ve maçta 2 gol atarak takımına 3 puanı kazandıran Mehmet yıldız, önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Yıldız, “Bize çok ihtiyaç olan 3 puanı burada kazandık. Kritik bir durumdaydık. Bizim için kırılma maçıydı. Allaha şükür onu çok iyi bir şekilde atlattık. Eskişehirspor’dan ayrılmam benim insiyatifimdeydi. Çünkü ben sürekli oynamak isteyen bir futbolcuyum. Eskişehirspor’da dönem dönem oynayıp dönem dönem oynamadığım zamanlar oldu. Kafa olarak daha rahat olacağım bir kulüpten teklif gelince değerlendirdim. Eskişehirsporlu taraftarların bana olan tepkileri doğal. Çünkü Eskişehirspor taraftarları çok büyük ve takımlarının kazanmasını istiyor. Bu nedenle taraftarın tepkisini doğal karşılamak gerekir. Ben Eskişehirspor’dayken Ersun Yanal’la hiçbir problem yaşamadım” diye konuştu.


EK(SSA) (FOTOĞRAF)