Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Galatasaray maçı ile ilgili olarak şunları kaydetti:


"Soğuk bir kış akşamı biz Eskişehirspor olarak hedeflediğimiz oynayacağımız futbolu bu kış akşamında biraz daha güzelleştirme yolundaydık. Bütün şartlara rağmen sıcak bir oyundu. Ben oyuncularıma teşekkür ediyorum. Oyunu pozitif yönde değerlendirdiler. Yetenekli oyuncularımız oyununa katılımı fazlasıyla yerine getirdi. Daha iyi olabiliriz, daha iyi futbol oynayabiliriz. Amacımız pozitif futbolu kazançla bir yere getirmek. Bunu beraber olduğumuz günden beri söylüyoruz. Her geçen gün daha iyi oynadığımızı düşünüyorum. Bugün kazanan taraf olabilirdik. 9 haftadır kazanan bir Galatasaray, kendine güvenen, pozitif futbol oynayan ve futbolu galibiyetlerle bütünleştiren bir Galatasaray. Son haftalarda farklı skorlarla oyunu kendi leyhine çevirebilmiş bir rakip ile oynadık. Rakibimizin de bu pozitif futbol anlayışına karşın bizde onlarla beraber futbol oynamayı arzu etmiştik. İyi oynadığımızı düşünüyorum. Pozisyona girdik, rakibimize pozisyon vermedik. Galip gelebilirdik. Sonuçta iyi futbol bugün bizim hanemize yazılmış başka bir puandır. Böyle oynayarak kazanacağımız çok maç olacaktır. Bizim amacımız hem böyle oynayıp hem de kazanmak, daha iyisini oynamak. Maçın sonuna kadar destekleyen taraftara da teşekkür ediyorum.artık özlemimiz olan galibiyetleri almak ve bu oyunu devam ettirmek en büyük özlemimiz. Her iki takımda aynı zeminde oynadıkları için zeminin çok fazla etkili olduğunu düşünmüyorum. Her iki takımında aynı zeminde oynadığı bir karşılaşmada bu takım için avantaj diğer takım için dezavantaj demek mantıklı değil. Kış gününde zemini bu hale getiren stadyum ekibine de teşekkür ediyorum."


Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de kazanılamayan maçın kaybedilmemesi gerektiğini söyledi. Terim şöyle konuştu:


"Açıkçası galibiyeti hak edecek bir oyun oynamadık. Bu maçın bir galibi olsaydı herhalde Eskişehirspor olmalıydı. Galatasaray'ın mazereti olmaz. Mersin maçını da 0-0 berabere bitirmiştik ama 6-7 tane pozisyonla birlikte iyi bir oyun vardı. Orada bir sorun yok ama burada açıkçası hava sadece bizleri dışarıdakileri dondurmadı, bizim galibiyet ateşimizi de dondurdu. Dolayısıyla konuşacak fazla bir şeyimiz galibiyetle ilgili yok, mazeretimiz de yok. Artık saha şartları, hava şartları ama iki taraf içinde geçerli bu. O yüzden bunu bir nazar boncuğu olarak Galatasaraylılar kabul etsinler. Ama bugün hakikaten ben bunu zamanında 96 yıllarında söylemiştim. Kazanamıyorsan kaybetme diye. Tam bu kural işledi. Kazanamayınca kaybetmedik de. Bu sevindirici. Kaleye şutumuz var mı? tam bilmiyorum ama sonuç itibarı ile kötü oynadık. Bir kez cezaevine girer gibi olduk ama hayır Galatasaray bu olmamalı. Değil zaten. Bunu bir mola, bir nazar boncuğu olarak görmekte yarar var. Eskişehir stadyum çalışanlarının herkesin teşekkür etmesi lazım, bilhassa futbol federasyonu, yayıncı kuruluşun. Sahayı 24 saattir biz takip ediyoruz. Dün gece takır takır donmuş bir sahayı bugün yoğun bir çalışma ile bu hale getirdiler. Tüm çalışanları kutlamak lazım. Bu tip maçlar öğlen saatlerinde oynanır. Günün en sıcak saatinde oynanması daha iyi. Bu tip maçların donmuş bir zeminde olacağına daha sıcak bir ortamda olmasında yarar var. Bazen bir takım şeylerden vazgeçmek lazım. Batuhan, Volkan onların hepsi benim talebelerim. Maç öncesi hepsiyle maçta başarı ile ilgili olarak görüştüm. Aylardır Batuhan bize geliyor, gidiyor, formayı giydi, idmana çıktı. Alper iyi bir oyuncu. Zamanında onunla ilgilendik, herkesten önce. Ama sonradan herkes devreye girdi. Bizde o zaman devreden çıktık. Şu anda öyle şeyin olması için bir takım şartların bir araya gelmesi lazım. Onun dışında bir şey olmaz. Başta başkan olmak üzere yöneticilerimizle hem ekonomik olarak, teknik olarak bize en faydalı olacak oyuncular için bakıyoruz. Ama bu şartlarımızı zorlayacağımız anlamına gelmez. Mantıklı, bizi üzmeyecek, hakikaten bize kalite katacak oyuncular bize lazım. Takımda bir takım eksiklerin hepimiz farkındayız. Bu maçta kulüp rekorumuz kalsın dedik herhalde. Bu beraberliğin konsantremizi bozmaması lazım. Dediğim gibi nazar boncuğu olarak kalırsa sorun yok ama bize yakışan bir şekilde geldik buraya kadar bir tanesinin her zaman toleransı olması lazım ama bu Çarşamba günü sona ermeli. Çünkü biz oynamayı seven, oynayan, oynama isteğinde olan bir takımız. Bunun içinde çok çabuk toparlanmalıyız. Konsantremiz yerine gelecektir inşallah."


Eskişehirsporlu başarılı defans oyuncusu Diego "Galatasaray ismine aldanmadan çok büyük bir oyun sergiledik bugün. Kaybettiğimiz puan için üzgünüz. Çünkü birçok pozisyonumuz vardı. Galatasaray'dan çok daha fazla pozisyona girdik. Ama bunları değerlendiremedik. Bunun için çok üzgünüz. Bu saatten sonra önümüzdeki maçlara bakacağız. Oyunun başında sahadan biraz olsa da zorlandık ancak daha sonra oyunu toparladık. Saha ile bir problemimiz olmadı" dedi.


Kırmızı-siyahlı takımın orta saha oyuncusu Alper Potuk da, "Bugün karşılaşmaya kazanmak için çıktık. Çok iyi oynadığımızı düşünüyorum. Galatasaray'a çok fazla pozisyon vermedik. Bir veya hiç pozisyon vermedik diyebilirim. Çok pozisyona girdik. Belki verilmeyen bir penaltımız vardı. Bugün üzgünüz ama iyi futbol oynadığımız içinde çok fazla üzülmüyoruz. Önümüzde Trabzonspor maçı var. O maça daha iyi hazırlanarak, pozisyonları değerlendirmek ve maçı kazanmak istiyoruz. transfer konusunda 10 günlük zor bir süreç yaşadım. Bu sürede biraz sersemledim ama kendimi toparladığımı düşünüyorum. Bugün biraz daha iyi oynadığımı düşünüyorum. Bundan sonra Eskişehirspor formasında A Milli takıma gitmek istiyorum" diye konuştu.


Galatasaraylı Emre Çolak ise karşılaşmayla ilgili olarak, “Bugün zor şartlarda yapmamız gerekeni yaptığımızı düşünüyorum. Ama öylesine kötü bir hava vardı ve saha inanılmaz kötüydü. Sahanın altı halen buz. Böyle günlerde 3 puan almak için rakip takımdan daha fazla istemeniz gerekiyor. Daha fazla mücadele etmeniz gerekiyor. Bunu yapamadık. Eskişehirspor kazanmayı bizden daha çok istedi, daha çok pozisyona girdi. Ama yine de lider olduğumuz için mutluyuz, bir puan aldığımız için mutluyuz. Sahadan dolayı bir puanda iyi. Önümüzdeki maçlara bakıp, liderliğimizi devam ettirmek istiyoruz. Takım içerisinde hava çok iyiydi. Sahanın kötü olması nedeniyle hiçbir istediğimizi yapamadık. Hafta içi çalıştıklarımızı uygulayamadık. Ayakta durmakta bile zorluk çekiyorduk. Böyle kötü bir sahada iyi bir takıma karşı bir puan almakta güzel diye düşünüyorum. Eskişehirspor bizden daha çok mücadele etti. Suçu sahaya çok fazla bağlamamak lazım, suç yine de bizim" deadi.


Yiğit Gökoğlan da “Takıma yeni dahil oldum. Gerçekten bir hafta içinde takıma o kadar çabuk ısındım ki, arkadaşlık çok güçlü seviyede. Üzücü olan tek şey 9 haftalık bir seriyi bu hafta berabere tamamlayarak kapatmak. Fakat önümüzdeki hafta hepsi zor maçlar oynayacağız. Bu maçı unutarak bu beraberliği önümüzdeki haftaki galibiyetlerle telafi etmek istiyoruz. Maç öğlen saatlerinde oynansaydı zemin daha iyi olacağından durum farklı olabilirdi. Eskişehirspor takımı sonuçta burada idman yapıyor. Onlar için avantaj olduğunu düşünüyorum. Bizde yeterince mücadele edemedik. Önümüzdeki hafta tekrar çıkışa geçeceğimizi umuyorum. Bugün ilk kez Galatasaray formasını giydim. Önümüzde daha çok maç ve daha çok sevineceğimiz karşılaşmalar var. Takım olarak iyi çalışarak sezon sonunda lider olarak ligi bitirmek istiyoruz" diye konuştu.