Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman galibiyete sevindiklerini söyledi. Karaman şunları kaydetti:

"Öncelikle deplasmanda zorlu bir takıma karşı galip geldiğimiz için sevinçliyiz. İlk 45 dakikada Eskişehirspor'un gol şansı olarak üstünlüğü vardı. İlk yarı 0-0 bittiği için şanslıydık. İkinci yarı ise Gaziantep takımı gole biraz daha yakındı. 10 kişi kaldıktan sonra akıllı oynadık, akıllı stratejiler geliştirdik. Sonuç olarak çok önemli 3 puan aldık. Eskişehirspor'a bundan sonraki maçlarında başarılar dileriz. 5 maçtır gol yemeyen, yenilmeyen bir takım var. İster istemez bu takımda bir etki yapıyor. Aynı zamanda rakipler için de motivasyon oluyor. Bir kırılma noktasını geçtik. Bütün konsantrasyonumuzu Ankaragücü maçına saklıyoruz. Hakemler mutlaka hata yapacaktır. Kendi oyuncularım da dahil söylüyorum, karar verildikten sonra oyuncu hala hakemle konuşuyor. Veysel de hırsından bir şey söyledi, o da atılabilirdi. Maçın geneli iyi bir maç olmadı. Bu zeminde top oynanmaz. Zemin bir de boyanmış. Önemli olan yöneticilerin, federasyonun radikal kararlar alıp, statların iyileştirilmesi gerekir."

Gaziantepsporlu Şenol Can de "Bizim için çok önemli bir maçtı. Eskişehirspor'un güçlü olduğunu biliyorduk ama zaaflarını da biliyorduk. İlk 8 adına galip gelmemiz gerekiyordu. Önümüzdeki maçları kazanarak ilk 8'e girmek istiyoruz" dedi.

Muhammed Demir ise "Bizim için bu maç çok önemliydi. İlk 8 hedefi için yemememiz gerekiyordu ve bunu başardık. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Ayrıca hakem bugün çok kolay sarı kartlar gösterdi" diye konuştu.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, hak etmedikleri bir yenilgi aldıklarını söyledi. Yakaladıkları fırsatları değerlendiremediklerini ifade eden Yanal şöyle dedi:

"Bugün hak ettiğimiz sonucu almadığımızı düşünüyorum. Futbolda bunlar var. Birçok maçta galip geldik, berabere kaldık ve yendik. En çok üzüldüğüm karşılığını alamadığımız sonuçla karşı karşıya kaldık. Oyuncularım galip gelmek için her şeyi hedeflemişlerdi. Top çizgiden içeri geçse alkışlanan taraf olurduk. Kırmızı kart pozisyonu çok ilgisiz, alakasız bir yerdeydi. Hakemi kandırmaya yönelik olduğunu düşünmüyorum. Çok pozisyon ürettik ama gol olmadı. Onlarda topu çizgiden geçiremedikleri için çok üzgünler. İki maçımız var. İki maç sonunda bu takım Play-off'a kalacak. Biraz zora sokuldu gibi gözüküyor ama biz hem Play-off'ta hem de Türkiye Kupası'nda sonucu alabilecek güçte bir takımız."

Eskişehirspor'un orta saha oyuncusu Bülent Ertuğrul da "Bütün planımız maçı kazanmak içindi. Oyuna iyi başladık. Fakat gol yollarında başarılı olamadık. Hiçbir mazeretin arkasına sığınmıyoruz. Sonuçta bu takımı buraya biz getirdik. İki maçımızı da kazanmak için oynayacağız. Maçta çok kırılma anları vardı" diye konuştu.

Eskişehirsporlu Hürriyet ise "Takım olarak çok iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Oyunun kader anları vardı. Golü bulsak maçı farklı kazanabilirdik. Kazandığımız takdirde Play-offu garantileyebilirdik. Önümüzdeki maçları kazanıp ilk 8'e girmek istiyoruz" dedi.