Eskişehirspor kalecisi Kayacan, "3 puan aldık. Mutluyuz. Bugün play offda ben ilk maçımı oynadık. Bunun içinde mutluyum. İyi bir maç oynadığımı düşünüyorum. Takım olarak iyi oynadık. Özellikle sıcak hava çok etkiledi. Sonuçta rakibimizi 2-0 yendik. İnşallah perşembe günü Bursaspor maçında daha iyi oynayıp grubu lider olarak bitirmek istiyoruz" diye konuştu.

Alper'de, "Hafta arası Bursaspor'a karşı kötü bir mağlubiyet aldık. Bizi desteklemeye gelen binlerce taraftarımızı çok üzdük. Biliyoruz, bize tepkiler de oldu. Üzüntülerini değişik şekillerde belirtenler oldu. Bugün taraftarlarımızdan özür dilemek için sahaya çıktık. Bu maçı alarak lider olmak istiyorduk. Maçtan önce Bursaspor'u yenmemiz halinde grubumuzda lider olacağımızı biliyorduk. Bunu da başardık. Bursaspor'u perşembe günü Bursa'da tekrar yenmek istiyoruz" dedi.

ERTUĞRUL SAĞLAM:"KUPADA OYNAMAYAN 7 OYUNCU OYNATTIK"

Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, liderliği hedefledikleri maçta puansız ayrıldıklarını söyledi, "Önemli rakiplerimizden Eskişehirspor ile karşılaştık. Eskişehirspor zaten iyi bir kadroya sahip. Önemli bir taraftar desteği var. Burada kazanarak grubumuzda lider olmak amacıyla gelmiştik. Kazananın grubun lider olacağı bir karşılaşma oynandı. Çarşamba günkü yarı final karşılaşmasından sonra Türkiye Kupası'nda finale çıkıp Avrupa kupalarına katılmayı garantilemiş olmak bizim bu sezonla alakalı Avrupa hedefimizin gerçekleşmesini ortaya çıkardı. Bu doğrultuda tabi ki önceki maçın yorgunluğunu bir vesile olarak ortaya atarak hem de genç ve bu sezon çok fazla görev veremediğimiz arkadaşlarımızı görme, önümüzdeki sezonla alakalı fikirlerimizi sabitlemeyle ilgili olarak bugün kupa maçında oynamayan 7 oyuncuyu oynattım. Ama her şeye rağmen bu oyuncular bizim takımımızın oyuncusu. Bu nedenle galibiyetin veya kötü oyunun mazereti olarak bunu öne sürmek istemiyorum aksine bu arkadaşlarımızın daha fazla buldukları şansı değerlendirmek açısından bu fırsatı kullanma açısından daha üstün bir performans göstermelerini bekliyordum. Ama maalesef görev verdiğimiz birçok oyuncumuz istediğimiz performansa ulaşamadı. Bundan sonraki kalan karşılaşmalarımızda da bu arkadaşlarımıza görev vermeyi sürdüreceğiz. Bugün kötü bir oyun oynadık. Bizim takımın gerçeği bir kez daha ortaya çıktı. Olayı ciddiye alıp, iyi mücadele edemediğimiz için maçlarda böyle kötü görüntüler ortaya çıkıyor. Ama tam tersi durumu 3 gün önce yaşadık. Bizim anlayışımıza uygun olan oyuncularla bundan sonraki dönemde de bu anlayışımızı sahaya yansıtabilecek oyuncularla yolumuza devam edeceğiz. Eskişehirspor'u tebrik ediyorum. Perşembe günü Eskişehirspor ile bir maç daha oynayacağız. O maçı bu maçtan iyi oynayıp, kupa maçı gibi oynayıp tekrar Süper Final'de de iddialı duruma gelmeye çalışacağız" dedi.

Bursasporlu Okan da, "Zor bir maç bekliyorduk. Ama bu kadarını beklemiyorduk. Hakem hataları da vardı. İnşallah bir dahaki karşılaşma daha iyi olacak. Önümüzdeki karşılaşmada puan almaya başlayacağız" dedi.

Musa ise, "Eskişehirspor'a karşı kuqpada 3-0 galip gelmiştik. O maçı aldıktan sonra Avrupa'yı garantilemiş olduk. Bizim açımızdan bugün kötü geçti. Kötü oynadık ve sonucunda da mağlup olduk. Önümüzdeki Eskişehirspor karşılaşmasından galip gelerek ligi iyi bir yerde bitirmek istiyoruz" diye konuştu.