Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında her iki takımın teknik direktör ve futbolcuları karşılaşmayı değerlendirdi. Bursaspor Teknik direktörü Ertuğrul Sağlam Ertuğrul Sağlam, güzel bir karşılaşma olduğunu, haftanın açılış maçının izleyenlere keyifli anlar yaşattıklarını söyledi. Sağlam, şunları kaydetti: "İlk yarı bizim için mükemmel oldu. Sezonun en iyi ilk 45 dakikasını bu maçta oynadık. Pozisyon ve golü bulup, öne geçerek savunmayı iyi yaptığımız bir ilk 45 dakika oldu. İkinci yarının başında attığımız golle büyük avantaj elde ettik. Ancak 2-0'ı koruyamadık. Gol yedik ve panikledik. İlk yediğimiz gol çok kötü bir goldü. Bize yakışmayacak bir gol yedik. Daha sonra Eskişehirspor oynamaya başladı ve pozisyonlar buldu. 2-2 bitti maç. Eskişehirspor karşısında, 2-0'dan 2-2'ye gelen maçta bir puana sevinemedik."

Bursasporlu Serdar Azizi ile Ferhat Kiraz da, Eskişehir'in zor bir deplasman olduğunu ifade ederek bir puana sevindiklerini, ancak 2-0 üstülüğü koruyamadıkları için de üzgün olduklarını söyledi.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'da ilk yarı iyi oynamadıklarını, ikinci yarı ise rakibe göre daha üstün oynadıklarını söyleyerek şöyle konuştu: "Maçta iki farklı oyun vardı. Birinci yarıda Bursaspor iyi kapandı, iyi koştular ve bize iyi baskı kurdular. Bunu açmakta zorlandık. Zaman zaman ataklar da yaptık. Ancak rakibimize karşı istenen baskıyı kuramadık. İkinci yarıda ise yediğimiz ikinci golden sonra istenilen baskıyı ve oyunu ortaya koyduk. Maçta tempo hiç düşmedi. Oyuncularımın istek ve gol arzusu her geçen dakika arttı. Oyuncularımı kazanma arzusundan dolayı kutluyorum. Efsane seyircimiz var. Eskişehirspor seyircisi bizi mutlu ediyor ve keyiflendiriyor. Onların desteğini her zaman istiyoruz. Oyuncularımın isteğini ve arzusunu her zaman görüyoruz. Onu skora yansıtamadık. Ancak oyuncularımı mücadelelerinden dolayı alkışlamak gerekiyor." Eskişehirsporlu Necati Ateş ile Alper Potuk da 2-0 yenilgiden sahadan 2-2'lik sonuç ve 1 puanla ayrıldıklarını söyledi.



HT (EK/RT)